current views are: 10

1 Νοεμβρίου 2021
Δημοσίευση05:11

ΚΙΝΑΛ: Σήμερα η πρώτη συνεδρίαση της ΚΟ μετά τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά

Συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ. Ποιον ρόλο θα έχουν Κεγκέρογλου, Σκανδαλίδης και Κατρίνης.

Δημοσίευση 05:11’
b3tqmr1635743803581

Συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ. Ποιον ρόλο θα έχουν Κεγκέρογλου, Σκανδαλίδης και Κατρίνης.

Να αποφευχθούν οι κάλπες εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας και να μοιραστούν συναινετικά οι ρόλοι της εκπροσώπησης του ΚΙΝΑΛ μεταξύ των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων και του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας φαίνεται να καταλήγουν τα στρατόπεδα των υποψηφίων προέδρων, προκειμένου να μη δημιουργηθουν περαιτέρω εντάσεις ενόψει της αυριανής συνεδρίασης της ΚΟ του κόμματος.

Η πρώτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΙΝΑΛ, μετά τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά έχει προγραμματιστεί για σήμερα το απόγευμα και ουσιαστικά με φόντο τις 35 μέρες που απομένουν μέχρι τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών, θα ασχοληθεί με την κάλυψη του ηγετικού κενού στην εκπροσώπηση του ΚΙΝΑΛ.

Το θέμα δημιουργήθηκε όταν από τις δηλώσεις του Βασίλη Κεγκέρογλου δημιουργήθηκε σύγχυση για το αν ο Κώστας Σκανδαλίδης ως πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος θα καλύψει κοινοβουλευτικά εκ του θεσμικού του ρόλου το κενό που δημιούργηθηκε από το θάνατο της Φώφης Γεννηματά.

Μάλιστα τροδοφοδοτήθηκαν σενάρια επί σεναρίων για κάλπες και μεταβατική ηγεσία στην κοινοβουλευτική ομάδα μέχρι και ερμηνείες περί απόπειρας υποβάθμισης του ρόλου του Κώστα Σκανδαλίδη από την πλευρά Παπανδρέου.

Τελικά, φαίνεται να συμφωνήθηκε ότι η συμβιβαστική λύση που μπορεί να βρει σύμφωνους όλους είναι ο γραμματέας της ΚΟ Βασίλης Κεγκέρογλου να έχει την ευθύνη των «λειτουργικών ζητημάτων» της κοινοβουλευτικής ομάδας όπως πχ να την συγκαλεί σε συνεδρίαση, ενώ Κώστας Σκανδαλίδης ως πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και Μιχάλης Κατρίνης ως δεύτερος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος θα έχουν το βάρος της εκπροσώπησης του ΚΙΝΑΛ στη Βουλή. Για παράδειγμα, αρμόδιος να εκπροσωπήσει το ΚΙΝΑΛ σε μια συζήτηση πολιτικών αρχηγών στη Βουλή θα είναι μέχρι την εκλογή νέου αρχηγού ο Κώστας Σκανδαλίδης.

Στο κομματικό επίπεδο επίσης τα πράγματα είναι λυμένα καθώς το ρόλο του προεδρεύοντα παίζει ο γραμματέας της κεντρικής πολιτικής επιτροπής του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους οι υποψήφιοι

Στο μεταξύ και ενώ δεν τίθεται πλέον θέμα αναβολής των εσωκομματικών εκλογών, καθώς η ΕΔΕΚΑΠ επαναβεβαίωσε ότι η ημερομηνία διεξαγωγής του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών για νέο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ θα διεξαχθεί στις 5 Δεκεμβρίου και αν χρειαστεί δεύτερος γύρος αυτός θα πραγματοποιηθεί μια εβδομάδα αργότερα στις 12 Δεκεμβρίου, οι υποψήφιοι συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους.

Ο Γιώργος Παπανδρέου επισκέπτεται σήμερα στις 12 το μεσημέρι τον ΕΟΔΥ και θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του οργανισμού Θεοκλή Ζαούτη, ενώ στις 13:30 έχει προγραμματίσει επίσκεψη στο Νοσοκομείο «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ» και στη συνέχεια στον Ξενώνα του Συλλόγου «ΠΝΟΗ ΑΓΑΠΗΣ».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης με δήλωσή του χθες ζήτησε την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στους δημοσίους υπαλλήλους που έρχονται σε επαφή με τους πολίτες, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση ότι έχει παραιτηθεί από την στήριξη και τη βελτίωση του εμβολιαστικού προγράμματος, ενώ πήρε αποστάσεις και από την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι ούτε «η αποστολή SMS δε θα αλλάξει κάτι δραματικά. Όπως δεν αρκεί μόνο ο ορισμός προσώπων κοινής αποδοχής για τη διαχείριση της πανδημίας, όταν όσοι το προτείνουν, διακρίνονται από έλλειμμα αξιοπιστίας».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος για ακόμα μια φορά απέρριψε με επιθετικό τρόπο το σενάριο συγκυβέρνησης του ΚΙΝΑΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «εκδοχή συντηρητικής συγκυβέρνησης δεν τίθεται από κανέναν. Τίθεται όμως από ορισμένους σενάριο συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ. Εάν εκλεγώ αυτό δεν πρόκειται να συμβεί».

Ο Παύλος Χρηστίδης με αφορμή το θάνατο του ντελιβερά σε τροχαίο στη Θεσσαλονίκη τόνισε ότι είναι ώρα να σεβαστούμε τους διανομείς που τρέχουν για όλους μας και υπογραμμίζει ότι οι διανομείς δικαιούνται ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, ανώτατο όριο χιλιομέτρων και παραγγελιών και όχι άλλη μαύρη εργασία.


σχετικα αρθρα