current views are: 43

2 Δεκεμβρίου 2022
Δημοσίευση18:45

Κιβωτός του Κόσμου: Με… ευχές η πρώτη εμφάνιση της πρεσβυτέρας – Ερωτηματικά για τον πατέρα Αντώνιο και τη μισθοδοσία του

Η Κιβωτός του Κόσμου… γκαζώνει με κίνδυνο να πατήσει τους περαστικούς.

Δημοσίευση 18:45’
Κιβωτός

Η Κιβωτός του Κόσμου… γκαζώνει με κίνδυνο να πατήσει τους περαστικούς.

Η Κιβωτός του Κόσμου σε νέα… επεισόδια. Έντονα εκνευρισμένη εμφανίστηκε μπροστά στις κάμερες η πρεσβυτέρα, σύζυγος του πατέρα Αντωνίου, έξω από τα γραφεία της ΜΚΟ, το μεσημέρι της Παρασκευής.

Η σύζυγος του πατέρα Αντωνίου έκανε την πρώτη της εμφάνιση μετά από πολλές ημέρες έξω από την Κιβωτό του Κόσμου και βλέποντας τις κάμερες, δεν έκρυψε τα νεύρα της για την παρουσία των δημοσιογράφων, λέγοντας στον άνθρωπο που οδηγούσε το αυτοκίνητο να φύγουν γρήγορα από το σημείο.

Μάλιστα, η πρεσβυτέρα φέρεται να είπε προς τους δημοσιογράφους και τους οπερατέρ που ήταν στο σημείο «άντε φύγετε από εδώ». Ενώ στο βίντεο ακούγεται κάποιος από τους ανθρώπους που ήταν στο σημείο να λέει προς τον οδηγό του αυτοκινήτου, στο οποίο μπήκε η πρεσβυτέρα, «μη μας πατήσετε».

Το άτομο που φαίνεται να έχει δώσει ραντεβού με την πρεσβυτέρα και είναι και ο οδηγός του οχήματος είναι ένας 36χρονος που φαίνεται να εμπλέκεται σε μία περίεργη υπόθεση ενός ακινήτου.

«Κιβωτός του Κόσμου»: Η μισθοδοσία του πατέρα Αντωνίου και τα νέα ερωτήματα

Μία σειρά από ερωτήματα συνοδεύουν τις νέες εικόνες με τον πατέρα Αντώνιο. Τον ιδρυτή της «Κιβωτού του Κόσμου» που έφτασε στο σημείο να ποζάρει μέσα στο ιερό εκκλησιών, να κάνει λειτουργίες μπροστά στην πρεσβυτέρα και στενούς συνεργάτες του, να παίρνει μέρος σε αφιερώματα, συνεντεύξεις και δράσεις της οργάνωσης, χωρίς ποτέ να φαίνεται πάνω του, κάποιος σταυρός.

Μπροστά στις κάμερες, άλλοτε μιλάει για το χάρισμα που πίστευε ότι έχει και άλλοτε κάνει εκκλήσεις για δωρεές, καθώς όπως έλεγε το κράτος δεν είχε δώσει ούτε ένα ευρώ, στον οργανισμό. Ο πατέρας Αντώνιος  έγινε ιερέας το 1998. Χειροτονήθηκε από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο και τοποθετήθηκε στον Άγιο Γεώργιο του Κολωνού για να ξεκινήσει την πορεία του.

Εκείνα τα πρώτα χρόνια όπως είχε πει, έβαζε από την τσέπη του, για να στηρίξει την οργάνωση αλλά τα 8 τελευταία όπως αποδείχθηκε όχι μόνο δεν είχε κάνει την παραμικρή ανάληψη από τον λογαριασμό της μισθοδοσίας του, αλλά μέσα σε αυτόν, είχαν συγκεντρωθεί 120.000 ευρώ. Ο άλλοτε φτωχός, κατά δήλωσή του ιερέας, είχε φτάσει στο σημείο να καλύπτει τα οικογενειακά και προσωπικά του έξοδα χωρίς να χρειάζεται τα χρήματα του μισθού του.

Για ποιο λόγο όμως πληρωνόταν ο πατέρας Αντώνιος τα τελευταία χρόνια; Σε ποια ενορία ανήκε και σε ποια εκκλησία λειτουργούσε για να δικαιολογεί τον μισθό του;

Σύμφωνα με πληροφορίες του Live News το 1998, ο τότε 26χρονος ιερέας που είχε τοποθετηθεί στον Άγιο Γεώργιο του Κολωνού, ίδρυσε την «Κιβωτό του κόσμου». Είναι ένας άσημος ιερέας και κανείς τότε δεν μπαίνει στη διαδικασία να παρατηρήσει τις κινήσεις του. Η απουσία από την εκκλησία και την ενορία που είχε τοποθετηθεί δεν είχε προβληματίσει όπως φαίνεται κανέναν στην Αρχιεπισκοπή.

Πρεσβυτέρα -ΚΙΒΩΤΟΣ

Το 2007, 9 χρόνια μετά το ξεκίνημα, ο πατέρας Αντώνιος τοποθετείται ως ιερέας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στο παρεκκλήσι της δομής του Κολωνού, που βρίσκεται στον 6ο όροφο. Θυρανοίξια δεν έγιναν ποτέ, αλλά όπως διευκρίνιζαν πηγές της Αρχιεπισκοπής στο Live News, αυτό δεν ήταν απαραίτητο για να λειτουργήσει ο ίδιος.

Ο μισθός του πατέρα Αντωνίου τρέχει και στο εκκλησάκι του 6ου ορόφου της δομής, αυτές οι εικόνες με τον ίδιο ως άλλος Νώε σε τοιχογραφία, μένουν καλά κρυμμένες πίσω από τις κλειστές πόρτες της οργάνωσης. Κανείς από την Αρχιεπισκοπή όπως αποκαλύπτεται δεν πήγε για έλεγχο. Πρόσβαση είχε ο ίδιος, η πρεσβυτέρα, οι στενοί συνεργάτες τους και κάποιες φορές ορισμένα από τα παιδιά.

Το εκκλησάκι της δομής γίνεται φόντο για συνεντεύξεις της πρεσβυτέρας, αλλά και για δικές του δηλώσεις, όπως αυτές στο Mega και τη Νίκη Λυμπεράκη.

Πηγές της Αρχιεπισκοπής ανέφεραν ότι δεν είχαν γνώση των όσων συνέβαιναν στο παρεκκλήσι. Τονίζεται πως στο ξεκίνημα δεν είχε γίνει καμία καταγγελία για τον ιδρυτή της Κιβωτού και στη συνέχεια η επιτυχία της οργάνωσης σε συνδυασμό με την προβολή της, δεν οδήγησε όπως φαίνεται κανέναν σε δεύτερες σκέψεις…

Οι καταγγελίες για κακοποιήσεις παιδιών και οι αποκαλύψεις για τα οικονομικά του ιερέα και της συζύγου του, ήταν μια μεγάλη και δυσάρεστη έκπληξη όπως φαίνεται και για την Αρχιεπισκοπή.

Επί 24 χρόνια ο 50χρονος σήμερα ιερέας πληρωνόταν κανονικά και έκανε όπως δείχνουν οι εικόνες τα δικά του. Με παιδιά να στοιχίζονται για να τον αποθεώσουν, τη μπάντα του πολεμικού ναυτικού να παίρνει θέση για να τον τιμήσει, τον κόσμο να σπεύδει για δωρεές και τον ίδιο να αισθάνεται κάτι ανάμεσα σε Νώε και επίγειος Θεός.


σχετικα αρθρα