current views are: 79

22 Νοεμβρίου 2022
Δημοσίευση23:20

Κιβωτός του Κόσμου: «Ποτάμι» οι καταγγελίες – «Με έδιωξαν στα 18 μου επειδή έκανα άμβλωση» – «Ο πάτερ Αντώνιος μπορεί να μην γνώριζε»

Μιλώντας για την περίοδο που έμεινε έγκυος, λέει πως ουσιαστικά η Κιβωτός της είχε ξεκαθαρίσει πως εάν αποφασίσει να κάνει την άμβλωση, θα φύγει.

Δημοσίευση 23:20’
Κιβωτός

Μιλώντας για την περίοδο που έμεινε έγκυος, λέει πως ουσιαστικά η Κιβωτός της είχε ξεκαθαρίσει πως εάν αποφασίσει να κάνει την άμβλωση, θα φύγει.

Η Κιβωτός του Κόσμου αποδεικνύεται αφιλόξενη σε μία ακόμα καταγγελία γυναίκας. Η Ευγενία μιλά στην τηλεοπτική κάμερα για όσα δεινά υπέστη, μα δεν κρύβει την αγάπη της για τον πατέρα Αντώνιο.

Ήταν 17 χρονών όταν ακόμη φιλοξενούταν σε μία από τις δομές της «Κιβωτού», έμεινε έγκυος και αποφάσισε να κάνει άμβλωση. «Μου έλεγαν πως εάν ρίξω το παιδί, μόλις γίνω 18 θα με διώξουν και αυτό έκαναν…το πάλεψα μόνη μου» αποκαλύπτει η πρώην τρόφιμος.

Όπως αναφέρει της εξηγούσαν πως πρόκειται για “κακιά πράξη” και δεν το δέχονταν. «Μου έλεγαν “αυτό το παιδί δεν θα το κρατήσεις εσύ γιατί είσαι παιδί, θα στο πάρουμε όπως κάνουμε σε όλες τις οικογένειες και όταν είσαι υπεύθυνη θα μπορείς να το πάρεις πίσω”, εγώ όμως δεν ήθελα να γίνει όπως με εμένα» προσθέτει.

Όταν η 20χρονη έγινε 18 ετών, όπως λέει δεν έλαβε κανένα χρηματικό ποσό, όπως συνήθιζαν να δίνουν σε όσους έφευγαν, και την άφησαν στο δρόμο αβοήθητη.

Η 20χρονη σήμερα Ευγενία μίλησε στο MEGA και εξιστόρησε στις πράξεις στις οποίες την εξώθησε η Κιβωτός. Πράξεις οι οποίες δύσκολα διαγράφονται από το μυαλό ενός ανθρώπου. Παρόλα αυτά, δεν αποζητά τη Θεία Δίκη, αποδεικνύοντας ένα μεγαλείο ψυχής. Ακολουθεί η μαρτυρία της.

Κιβωτός του Κόσμου: Η Ευγενία, η τιμωρία και το παιδί της

Η Ευγενία βρέθηκε για πρώτη φορά στη δομή στα 9 της χρόνια μαζί με τα τρία αδέρφια της. «Ήμουν από τα πρώτα παιδιά που βίωσε τη συνέπεια – τιμωρία της απομόνωσης. Είναι ό,τι πιο σκληρό μπορεί να βιώσει ένα μικρό παιδί» δηλώνει.

Η Ευγενία θέλησε αρχικά να ευχαριστήσει τον πατέρα Αντώνιο γιατί, όπως είπε, προς εκείνη φέρθηκε πολύ όμορφα. «Τον ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, εγώ τον στηρίζω αυτόν τον άνθρωπο, μπορεί να μη γνώριζε πολλά απ’ όσα συνέβαιναν στην “Κιβωτό”, αλλά σίγουρα η αλήθεια θα φανερωθεί» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η πρώην τρόφιμος περιέγραψε και ένα περιστατικό ενόσω βρισκόταν στη δομή στα Ιωάννινα.

«Θυμάμαι πως είχα τσακωθεί με μία κοπέλα, είχαμε πιαστεί στα χέρια και ένας παιδαγωγός με είχε αρπάξει από τα μαλλιά και με είχε βάλει στην τουαλέτα και με κοπανούσε στο καπάκι της τουαλέτας και εγώ επειδή ήμουν νευρική τον χτύπαγα, τσίριζα, φώναζα “βοήθεια”. Μία άλλη παιδαγωγός ύστερα με πήρε με το αμάξι της μία βόλτα να με ηρεμήσει και όταν γυρίσαμε η υπεύθυνη της δομής την απέλυσε».

Ένα βράδυ η Ευγενία μεταφέρθηκε στη δομή της Χίου με αποτέλεσμα να χωριστεί από τα αδέρφια της και να μην τα ξαναδεί. «Εκεί με κρατούσαν για μήνες κλεισμένη σε ένα δωμάτιο, γιατί με θεωρούσαν κακιά επιρροή για τα υπόλοιπα παιδιά» αναφέρει.

Άμβλωση και στο δρόμο

Μιλώντας για την περίοδο που έμεινε έγκυος, λέει πως ουσιαστικά η «Κιβωτός του Κόσμου» της είχε ξεκαθαρίσει πως εάν αποφασίσει να κάνει την άμβλωση επιλέγει αυτόματα να προχωρήσει σε έναν δρόμο μόνη της. Ωστόσο εκείνη επέμεινε στην απόφασή της και προκειμένου να προχωρήσει στην άμβλωση παρενέβη η Εισαγγελία καθώς δεν είχε ενηλικιωθεί ακόμη.

«Την ημέρα της ενηλικίωσής μου, όταν γύρισα στη δομή, έβγαλαν έξω τις βαλίτσες και μου είπαν “χρόνια πολλά, να φύγεις τώρα”» αναφέρει.

«Δεν θα πω ” να τους τιμωρήσει ο Θεός” ή “από τον Θεό θα το βρουν”, θα πω πως ο Θεός είναι μεγάλος και βλέπει και ό,τι είναι να κάνει, θα το κάνει» λέει χαρακτηριστικά.

Η Ευγενία καταγγέλλει πως δεν της επιτρέπουν να έχει επικοινωνία με έναν από τα αδέρφια της, δεν γνωρίζει καν σε ποια δομή βρίσκεται. «Αυτή τη στιγμή που μιλάμε είμαι σίγουρη πως βρίσκεται σε απομόνωση γιατί έχω μάθει πως έχει κάνει συγκεκριμένα πράγματα» συμπληρώνει.

Ερωτώμενη για τους γονείς της αποκάλυψε πως από την ημέρα που μπήκε στην «Κιβωτό» έχει χάσει κάθε επαφή μαζί τους και όπως δηλώνει «είναι καλύτερα έτσι».


σχετικα αρθρα