Κλείνει την πόρτα στην Paramount η Warner Bros.
H διοίκηση της Warner Bros κάλεσε τους μετόχους να απορρίψουν την πρόταση επιθετικής εξαγοράς της οικογένειας Έλισον.
H διοίκηση της Warner Bros κάλεσε τους μετόχους να απορρίψουν την πρόταση επιθετικής εξαγοράς της οικογένειας Έλισον.
Σύσταση στους μετόχους να μην ακούσουν τις σειρήνες της Paramount Skydance και να απορρίψουν την πρόταση εξαγοράς απηύθυνε το διοικητικό συμβούλιο της Warner Bros. H διοίκηση της ιστορικής εταιρείας του Χόλιγουντ έχει ήδη δώσει τα χέρια με τη Netflix για την πώληση του κινηματογραφικού στούντιο, του τηλεοπτικού HBO και της πλατφόρμας streaming HBO Max.
Η Paramount Skydance, συμφερόντων της βαθύπλουτης οικογένειας Έλισον, η οποία επίσης διεκδικούσε το στούντιο, αρνήθηκε να παραδεχτεί την ήττα της. Ξεκίνησε μια προσπάθεια επιθετικής εξαγοράς, απευθυνόμενη απευθείας στους μετόχους και προσφέροντάς τους 30 δολάρια σε μετρητά για κάθε μετοχή, ποσό υψηλότερο από εκείνο που προσφέρει το Netflix. Ωστόσο, αυτό το ποσό προβλέπει την πώληση και των τηλεοπτικών δικτύων της Warner, ενώ η συμφωνία με το Netflix προβλέπει ότι εκείνο το κομμάτι της εταιρείας θα αποσχισθεί και θα παραμείνει αυτόνομα στο χρηματιστήριο.
Σε επιστολή προς τους μετόχους, το διοικητικό συμβούλιο της Warner υποστήριξε ότι η πρόταση «παρέχει ανεπαρκή αξία και επιβάλλει πολυάριθμους, σημαντικούς κινδύνους και κόστη». Αμφισβήτησε ότι η Paramount θα μπορέσει να αντεπεξέλθει οικονομικά, αναφέροντας ότι η οικογένεια Έλισον δεν εγγυήθηκε ποτέ ότι θα καλύψει το ποσό, εφόσον χρειαστεί. Η πρόταση της Paramount χρηματοδοτείται εν μέρει από τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, ενώ πρόσφατα αποχώρησε από το σχήμα η επενδυτική εταιρεία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ.
Η τελική απόφαση ανήκει στους μετόχους, που μπορούν αν το επιλέξουν να αγνοήσουν τη σύσταση του διοικητικού συμβουλίου.
ολες οι ειδησεις
- Ο κατώτατος μισθός αυξάνεται, το ΑΕΠ μειώνεται – Δείτε το βίντεο
- Ο μεγάλος αρχηγός
- Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε δύο υπαλλήλους ινστιτούτου αισθητικής για παρενόχληση 19χρονου
- Παγκράτι: Μεθυσμένη Γεωργιανή τράκαρε 3 αυτοκίνητα και μια μοτοσυκλέτα – Φθορές και σε είσοδο πολυκατοικίας
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr