21 Φεβρουαρίου 2017
Δημοσίευση: 15:53'
Τελευταία ενημέρωση: 04:02'

Κόντρα Σκουρλέτη – Βορίδη στη Βουλή για τη συμφωνία Αθήνας – δανειστών

Στη Βουλή και συγκεκριμένα την επιτροπή δημόσιας διοίκησης και δικαιοσύνης που επεξεργάζεται νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, μετέφεραν την πολιτική τους σύγκρουση για τα αποτελέσματα του Eurogroup, τα σημάδια της συμφωνίας αλλά και τα επιπλέον μέτρα, κυβέρνηση και αντιπολίτευση.

Δημοσίευση: 15:53’
Τελευταία ενημέρωση: 04:02’

Στη Βουλή και συγκεκριμένα την επιτροπή δημόσιας διοίκησης και δικαιοσύνης που επεξεργάζεται νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, μετέφεραν την πολιτική τους σύγκρουση για τα αποτελέσματα του Eurogroup, τα σημάδια της συμφωνίας αλλά και τα επιπλέον μέτρα, κυβέρνηση και αντιπολίτευση.

Στη Βουλή και συγκεκριμένα την επιτροπή δημόσιας διοίκησης και δικαιοσύνης που επεξεργάζεται νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, μετέφεραν την πολιτική τους σύγκρουση για τα αποτελέσματα του Eurogroup, τα σημάδια της συμφωνίας αλλά και τα επιπλέον μέτρα, κυβέρνηση και αντιπολίτευση.

Αρχικά η αντιπολίτευση δια του Μάκη Βορίδη έκανε λόγο για μια Ευαρέσκεια και αυτοαποθέωση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, σημειώνοντας απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πως δεν υπάρχει συμφωνία. Όπως είπε ο εισηγητής της ΝΔ, αν διαβάσει κανείς τα κείμενα της ευρωομάδας εργασίας και του ΔΝΤ θα διαπιστώσει πως οι τροϊκανοί επιστρέφουν επειδή έλαβαν διαβεβαιώσεις από την κυβέρνηση ότι θα κάνει γενναίες μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό, ασφαλιστικό και αγορά εργασίας.

Απαντώντας ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, δήλωσε πως Κατηγόρησε την αντιπολίτευση για έλλειψη επιχειρηματολογίας, σημειώνοντας πως διαψεύστηκαν οι εκτιμήσεις περί εκλογών. Επανέλαβε δε το κυβερνητικό επιχείρημα περί μέτρου-αντιμέτρου που θα έχον «μηδενική δημοσιονομική απόκλιση», ενώ σημείωσε με νόημα ότι δίδεται στη χώρα ένα καθαρό τοπίο δύο ετών χωρίς να υπάρχει ανάγκη ψήφισης νέου μέτρου. «δεν είναι αμελητέο, άρα με την  ολοκλήρωση αξιολόγησης θα δοθεί η ποσοτική χαλάρωση. Μιλάμε για αναπτυξιακούς ρυθμούς για το 2017 και 2018 που έχουμε να δούμε πριν 2009», είπε, με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνική Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, να προσθέτει πως «η αντιπολίτευση βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο. Μετά από τρεις αλλαγές προέδρων θα τους οδηγήσει σε καινούργιες περιπέτειες που θα πρέπει να διαχειριστούν».

«Χίλια μπράβο για τη μεγάλη διαπραγματευτική ικανότητα της κυβέρνησης με τη ταχύτητα που κλείνει η αξιολόγηση μετά από ένα χρόνο αλλά και τη ποιότητα της συμφωνίας», δήλωσε ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Λεωνίδας Γρηγοράκος και σημείωσε: «Μετακυλήσατε τα μέτρα μετά το 19 γιατί ο κ. Ζουράρις είχε δώσει το σήμα ποιος ζει ποιος πεθαίνει. Το μόνο που θα κάνετε όταν φύγετε είναι να αφήσετε καμένη γη πίσω σας». Ακόμα, χαρακτήρισε τη συμφωνία μεσοβέζικη λύση, σημειώνοντας: «ας κάνουμε κάτι στο πνεύμα των ημερών, Απόκριες έχουμε».

«Αποδεχθήκατε τη προνομοθέτηση των αντιλαϊκών μέτρων που τα εμφανίζατε ως κόκκινη γραμμή», είπε από τη πλευρά του ΚΚΕ, η Διαμάντω Μανωλάκου και πρόσθεσε: 

«Δεν σας έχει απομείνει και τίποτα για κόκκινη γραμμή εδώ που τα λέμε. Έχετε δρομολογήσει τα επόμενα χτυπήματα στα εργασιακά, ότι ζητούν οι επιχειρηματίες και τα σερβίρετε ως μεταρρυθμίσεις χωρίς δημοσιονομικό κόστος. Θυμίζουν άλλες εποχές, Μητσοτάκη πατρός. Προσπαθείτε να εξαπατήσετε το λαό αλλά πλέον δε σας πιστεύει κανείς».


TOP NEWS

uncached