current views are: 11

9 Ιανουαρίου 2022
Δημοσίευση09:38

Κορωνοϊός: Έρχονται σκληρότερα μέτρα για τους ανεμβολίαστους – Η Όμικρον δοκιμάζει τις αντοχές του ΕΣΥ

Τα νέα μέτρα εξετάζονται δεδομένης της δύσκολης φάσης που διανύει η χώρας μας, σε ότι αφορά στην πανδημία, με τα κρούσματα να κινούνται σε πολύ υψηλά ποσοστά και την μετάλλαξη Όμικρον να επελαύνει.

Δημοσίευση 09:38’
e0r4p1641721177167

Τα νέα μέτρα εξετάζονται δεδομένης της δύσκολης φάσης που διανύει η χώρας μας, σε ότι αφορά στην πανδημία, με τα κρούσματα να κινούνται σε πολύ υψηλά ποσοστά και την μετάλλαξη Όμικρον να επελαύνει.

Τα πάνω κάτω στην καθημερινότητα των ανεμβολίαστων πολιτών, θα φέρουν τα νέα μέτρα που έχουν πέσει πάνω στο τραπέζι των λοιμοξιολόγων, αν και εφόσον υιοθετηθούν από την Κυβέρνηση το επόμενο διάστημα.

Τα νέα μέτρα εξετάζονται δεδομένης της δύσκολης φάσης που διανύει η χώρας μας, σε ότι αφορά στην πανδημία, με τα κρούσματα να κινούνται σε πολύ υψηλά ποσοστά και την μετάλλαξη Όμικρον να επελαύνει.

To παραπάνω επιβεβαίωσε και ο ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

«Η κυβέρνηση θα κάνει αυτό που θα χρειαστεί»

Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι η συζήτηση που γίνεται τις τελευταίες ημέρες αφορά πως θα ανακοπεί το πολύ μεγάλο κύμα της μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού ενώ ταυτόχρονα θα συνεχίζεται η κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα χωρίς μεγάλες διαταραχές.

Εξήγησε πως εκτός από το θέμα της επέκτασης της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού, στο τραπέζι βρίσκεται το ζήτημα της πρόσβασης των ανεμβολίαστων ακόμα και στους εξωτερικούς χώρους της εστίασης, ωστόσο οι ειδικοί είναι εκείνοι που θα συνεδριάσουν και θα αποφασίσουν ως σώμα την εισήγησή τους προς την κυβέρνηση.

«Η κυβέρνηση θα κάνει αυτό που θα χρειαστεί. Εύχομαι να μην χρειαστεί να πάρουμε κανένα άλλο μέτρο αν κάνουμε το απλό μέτρο: να πάμε να κάνουμε το εμβόλιο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η Όμικρον δοκιμάζει τις αντοχές του ΕΣΥ

Να σημειωθεί ότι η ραγδαία εξάπλωση της  Όμικρον, έχει δημιουργήσει ασφυξία στις απλές κλίνες για κορωνοϊό των νοσοκομείων, αλλά και ελλείψεις στο υγειονομικό προσωπικό. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο ημερήσιος μέσος όρος εισαγωγών του 7ημέρου ανέβηκε κατακόρυφα στους 511 ασθενείς, και προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πίεση, στην Αττική προστίθενται περίπου 800 απλές κλίνες Covid. Όσον αφορά το νοσηλευτικό προσωπικό που νοσεί, μέχρι στιγμής το πρόβλημα είναι διαχειρίσιμο, ωστόσο από την ερχόμενη Τετάρτη αρχίζει η επίταξη των ιδιωτών γιατρών σε Μακεδονία και Θράκη, στις ειδικότητες πνευμονολόγων, παθολόγων, αναισθησιολόγων και γενικών ιατρών.

Παρήγορο στοιχείο είναι το γεγονός πως η κατάσταση στις μονάδες εντατικής θεραπείας δεν παρουσιάζει ιδιαίτερες μεταβολές, και όλοι οι ασθενείς είναι φορείς μόνο της μετάλλαξης Δέλτα, καθώς και ότι οι εκτιμήσεις των επιστημόνων συγκλίνουν στη διαπίστωση πως σε 2 με 3 εβδομάδες αναμένεται σημαντική αποκλιμάκωση του πανδημικού κύματος.

Στον Ευαγγελισμό η κατάσταση θυμίζει το τρίτο και τέταρτο κύμα της πανδημίας με τα 160 από τα 180 κρεβάτια της κλινικής covid να είναι γεμάτα και τις αντίστοιχες ΜΕΘ να έχουν σχεδόν καλυφθεί από ασθενείς. Κι αυτά ενώ λείπουν από το νοσοκομείο 100 υγειονομικοί που έχουν προσβληθεί από την Όμικρον.

Και το νοσοκομείο Γεννηματάς γονατίζει με την εφημερία να δέχεται 250 επισκέψεις ασθενών με κοροναϊό και οι εισαγωγές να ξεπερνούν τις 50 την ώρα που από το προσωπικό λείπουν 70 άτομα προσωπικό.


σχετικα αρθρα