Κρήτη: Με εκπαιδευμένους σκύλους και drones αναζητούν την 43χρονη – Πού έχουν εστιάσει οι έρευνες (Βίντεο)
Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες στην περιοχή του οικισμού των Αθανάτων.
Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες στην περιοχή του οικισμού των Αθανάτων.
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό της 43χρονης από το Ηράκλειο, η οποία αγνοείται για τέταρτη ημέρα, με τις αρχές να εντείνουν τις προσπάθειές τους σε συγκεκριμένες περιοχές όπου εκτιμάται ότι μπορεί να κινήθηκε.
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις «χτενίζουν» σπιθαμή προς σπιθαμή δύσβατες και αγροτικές εκτάσεις, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ευρύτερη περιοχή των Δαφνές, αλλά και στους Αθανάτους, όπου επικεντρώνεται το μεγαλύτερο μέρος της επιχείρησης. Οι έρευνες ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί και συνεχίζονται αδιάκοπα, με τη συνδρομή εξειδικευμένων μονάδων εκπαιδευμένων σκύλων και drones. Σημειώνεται ότι, πέραν των Αρχών που αναζητούν κάποιο ίχνος της 43χρονης, στις έρευνες συμμετέχουν εθελοντές, πολιτιστικοί σύλλογοι αλλά και πολίτες.
Στην επιχείρηση συμμετέχει ομάδα της ΕΜΟΔΕ, καθώς και ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος της Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ ταυτόχρονα χρησιμοποιείται και drone που παρέχει εναέρια εικόνα της περιοχής, διευκολύνοντας τον εντοπισμό πιθανών ιχνών σε δύσβατα σημεία.
Η επιλογή των συγκεκριμένων περιοχών δεν είναι τυχαία, καθώς στους Αθανάτους είχε εντοπιστεί την Κυριακή ο 39χρονος πρώην σύντροφος της γυναίκας, ο οποίος στη συνέχεια αποχώρησε με ταξί, αφού προηγουμένως είχε εμπλακεί σε τροχαίο με τη μοτοσικλέτα του. Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να υπήρξε συνάντηση μεταξύ των δύο, χωρίς ωστόσο αυτό να έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής.
Παράλληλα, στο πλαίσιο των ερευνών έχουν εντοπιστεί δύο αντικείμενα στις Δαφνές — μία θήκη όπλου και ένα πακέτο τσιγάρα — τα οποία έχουν ήδη αποσταλεί για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Ωστόσο, οι αρχές επισημαίνουν ότι τα ευρήματα αυτά δεν μπορούν προς το παρόν να συνδεθούν με βεβαιότητα με την υπόθεση, καθώς ενδέχεται να ανήκουν σε οποιονδήποτε.
Σημαντικό στοιχείο της έρευνας αποτελεί και η εξέταση των κινήσεων του 39χρονου, ο οποίος βρέθηκε νεκρός, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα να παραπέμπουν σε αυτοκτονία. Κατά την προσαγωγή του από τις αρχές για κατάθεση, είχε ερωτηθεί για τραύματα που έφερε, τα οποία απέδωσε σε τροχαίο ατύχημα με τη μοτοσικλέτα του, κάτι που στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε, καθώς είχε καλέσει οδική βοήθεια.
Στο σημείο των ερευνών βρίσκονται και συγγενικά πρόσωπα της 43χρονης, ανάμεσά τους και οι δύο γιοι της, οι οποίοι παρακολουθούν με αγωνία τις εξελίξεις και ελπίζουν σε ένα θετικό αποτέλεσμα.
Οι έρευνες συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, με τις αρχές να αξιοποιούν κάθε διαθέσιμο μέσο και πληροφορία, προκειμένου να εντοπιστεί οποιοδήποτε στοιχείο που θα μπορούσε να οδηγήσει στον εντοπισμό της αγνοούμενης.
Το χρονικό της εξαφάνισης της 43χρονης
Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε την Κυριακή, όταν η 43χρονη έφυγε από το σπίτι της με το αυτοκίνητό της. Η ανησυχία κορυφώθηκε τη Δευτέρα, όταν η Ελευθερία δεν εμφανίστηκε σε προγραμματισμένο δικαστήριο με τον πρώην σύζυγό της, μια απουσία που κρίθηκε αδικαιολόγητη από την οικογένειά της.
Την επίσημη δήλωση εξαφάνισης υπέβαλε ο γιος της, ενώ το τελευταίο ίχνος επικοινωνίας ήταν ένα αυτοματοποιημένο μήνυμα από το κινητό της προς εκείνον, που έγραφε πως θα τον καλέσει αργότερα.
ολες οι ειδησεις
- Στη «σκόνη» των αναποφάσιστων – O Μητσοτάκης ανοδικός, τα όρια Τσίπρα, το «όπλο» Ανδρουλάκη και το στατιστικό που τινάζει τα πάντα στον αέρα
- Ασφυξία στην αγορά: Πληρωμές, φόροι και μισθοί στον φαύλο κύκλο της ελληνικής οικονομίας
- Η έκθεση Τυχεροπούλου προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις στη Νέα Δημοκρατία – Ο Πέτσας ζητεί την παραίτηση Κοβέσι
- Τα τρία ανεξήγητα φαινόμενα στην κηδεία της Μαστροκώστα – Συμβολισμοί ή άγγελοι;
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr