current views are: 9

15 Νοεμβρίου 2017
Δημοσίευση12:48

Ξεκίνησε η ανταλλαγή ομολόγων αξίας 30 δισ. ευρώ

Η ανταλλαγή αφορά σε τίτλους των οποίων το συνολικό ύψος προσεγγίζει τα 30 δισεκατομμύρια ευρώ.

Δημοσίευση 12:48’
αρθρο-newpost

Η ανταλλαγή αφορά σε τίτλους των οποίων το συνολικό ύψος προσεγγίζει τα 30 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ξεκίνησε η διαδικασία ανταλλαγής ομολόγων που εκδόθηκαν με το PSI, με νέα, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Η ανταλλαγή αφορά σε τίτλους των οποίων το συνολικό ύψος προσεγγίζει τα 30 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με την πρόταση, η οποία άνοιξε σήμερα και αναμένεται να λήξει στις 28 του μήνα, οι νέες εκδόσεις θα λήγουν 2023, 2028, 2033, 2037 και 2042. Ο τελικός διακανονισμός θα γίνει στις 5 Δεκεμβρίου.

Η εν λόγω κίνηση έχει την έγκριση των εκπροσώπων των δανειστών και το Δημόσιο αποσκοπεί στο να βελτιώσει τη ρευστότητα των ομολόγων στη δευτερογενή αγορά και να διευκολύνει την επόμενη έξοδο στις αγορές. Ταυτόχρονα, εξομαλύνει τις λήξεις του δημοσίου χρέους για τα έτη από 2023 έως και 2042.

Μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος υποστήριξε πως η κυβέρνηση λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για να διευκολύνει τη ρευστότητά της για τις μελλοντικές εξόδους της στις αγορές.


σχετικα αρθρα