Ξημέρωσε στα λευκά η Αττική
Κατακόρυφη πτώση σημειώνει ο υδράργυρος σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ από το βράδυ της Παρασκευής άρχισε να χιονίζει και στα βόρεια προάστια της Αττικής.
Κατακόρυφη πτώση σημειώνει ο υδράργυρος σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ από το βράδυ της Παρασκευής άρχισε να χιονίζει και στα βόρεια προάστια της Αττικής.
Κατακόρυφη πτώση σημειώνει ο υδράργυρος σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ από το βράδυ της Παρασκευής άρχισε να χιονίζει και στα βόρεια προάστια της Αττικής.
Λόγω της χιονόπτωσης κλειστή είναι η λεωφόρος Πάρνηθας, από το τελεφερίκ και πάνω, και η λεωφόρος Διονύσου προς Νέα Μάκρη, ενώ από την κακοκαιρία εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα και σε άλλα σημεία της Αττικής.
Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, απαγορεύεται η κίνηση των φορτηγών στην παλιά Εθνική οδό Αθηνών-Θηβών από το κόμβο Μαγούλας- Μάνδρας και πάνω, ενώ τα ΙΧ κινούνται με αλυσίδες.
Επίσης, αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα στη λεωφόρο Φυλής προς μονή Κλειστών, ενώ από το πρωϊ έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία από Αγιο Πέτρο προς Διόνυσο στην Πεντέλη όπου είχε διακοπεί κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων.
Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, για σήμερα Σάββατο αναμένονται νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι τοπικά έως 9 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 6 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν, στη Βόρεια Ελλάδα
Τσουχτερό κρύο με ηλιοφάνεια επικρατεί στις περισσότερες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, όπου ο δείκτης του θερμομέτρου σε ορεινές περιοχές έπεσε, για πρώτη φορά φέτος, στους -5 βαθμούς Κελσίου.
Σε πολλά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου έχει σχηματιστεί παγετός, ενώ χωρίς αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων, προς και από τα χιονοδρομικά κέντρα της Βόρειας Ελλάδας. Στη Θεσσαλονίκη και στις γύρω πεδινές περιοχές η θερμοκρασία δεν ξεπερνά τους 5 βαθμούς Κελσίου, ενώ το λιμεναρχείο εξέδωσε δελτίο έκτακτων καιρικών φαινομένων , καθώς στο Βόρειο Αιγαίο πνέουν και σήμερα ισχυροί βοριάδες, έντασης μέχρι και 8 Μποφόρ.
Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες σημειώθηκαν σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, όπου το πρωί, στην Κοζάνη και στη Φλώρινα, ο δείκτης του θερμομέτρου έδειχνε – 5 βαθμούς, ενώ -4 είχε η Πτολεμαϊδα και -1 η Δράμα.
ολες οι ειδησεις
- Διπλώματα οδήγησης: Τι αλλάζει σε μαθήματα και εξετάσεις – Τέλος στη γραφειοκρατία για οχήματα
- GNTM Sneak Preview: «Ούτε θρίαμβο βλέπω, ούτε δυναμισμό βλέπω…»
- Κιμ Καρντάσιαν: Με vintage τουαλέτα του 1951 και διαμάντια άνω των 65 καρατίων στο Academy Museum Gala
- Ελληνική Αστυνομία: Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Αγίου Αρτεμίου και τιμητικές διακρίσεις στο ΚΠΙΣΝ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr