11 Φεβρουαρίου 2026
Δημοσίευση: 22:37'
Τελευταία ενημέρωση: 22:39'

Κύπελλο Ελλάδας – ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-0: Δικέφαλος για κούπα με μπροστάρηδες Γιακουμάκη και Χατσίδη

Με δύο νίκες απέναντι στον Παναθηναϊκό (1-0, 2-0), ο ΠΑΟΚ κλείνει θέση για 24η φορά σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας και ετοιμάζεται για ραντεβού με τον ΟΦΗ στο Πανθεσσαλικό στις 25 Απριλίου. Καθοριστικός ο Γιώργος Γιακουμάκης, καθαριστική η συμβολή του νεαρού Χατσίδη.

Επιμέλεια: Δημήτρης Καΐμάς
Δημοσίευση: 22:37’
Τελευταία ενημέρωση: 22:39’
ΚΥ
Επιμέλεια: Δημήτρης Καΐμάς

Με δύο νίκες απέναντι στον Παναθηναϊκό (1-0, 2-0), ο ΠΑΟΚ κλείνει θέση για 24η φορά σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας και ετοιμάζεται για ραντεβού με τον ΟΦΗ στο Πανθεσσαλικό στις 25 Απριλίου. Καθοριστικός ο Γιώργος Γιακουμάκης, καθαριστική η συμβολή του νεαρού Χατσίδη.

Ο ΠΑΟΚ το έκανε ξανά. Όπως στη Λεωφόρο, έτσι και στην Τούμπα, βρήκε τον τρόπο. Και βρήκε και τον άνθρωπό του. Ο Γιώργος Γιακουμάκης, ερχόμενος από τον πάγκο, έβαλε την υπογραφή του στην ημιτελική σειρά με τον Παναθηναϊκό και οδήγησε τους «ασπρόμαυρους» σε μια ακόμη μεγάλη βραδιά.

Με το 2-0 της Θεσσαλονίκης και συνολικό σκορ 3-0, η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου εξασφάλισε την 24η συμμετοχή της σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας, σε μια χρονιά ορόσημο, καθώς συμπληρώνει 100 χρόνια ιστορίας. Αντίπαλος στον τελικό της 25ης Απριλίου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο θα είναι ο ΟΦΗ.

Το «χρυσό» άγγιγμα του Γιακουμάκη

Το ματς ξεκίνησε υπό έντονη βροχόπτωση, με τις δύο ομάδες να πιέζουν ψηλά και να ψάχνουν το λάθος. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να επιβάλει ρυθμό, ο Παναθηναϊκός να κρατήσει ισορροπία. Οι μεγάλες στιγμές στο πρώτο μέρος ήταν λίγες, αλλά είχαν ένταση.

Η καλύτερη ήρθε μετά την είσοδο του Γιακουμάκη. Από εκτέλεση φάουλ του Ζίβκοβιτς, ο Έλληνας φορ πήρε καρφωτή κεφαλιά, όμως ο Λαφόν αντέδρασε εντυπωσιακά. Ήταν προειδοποίηση.

Στο 71’, η προειδοποίηση έγινε γκολ. Ο Τάισον συνεργάστηκε με τον 19χρονο Χατσίδη, η μπάλα γύρισε στη μικρή περιοχή και ο πεσμένος Γιακουμάκης, με επιμονή και δεύτερη προσπάθεια, έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Ήταν το γκολ που «κλείδωσε» ουσιαστικά την πρόκριση.

Ο Παναθηναϊκός πάλεψε, αλλά δεν απείλησε

Η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ επιχείρησε να ανεβάσει ρυθμό στο δεύτερο μέρος. Ο Αντίνο προσπάθησε με ατομική ενέργεια, ο Τάισον απάντησε από την άλλη πλευρά, όμως το παιχνίδι κύλησε για μεγάλο διάστημα χωρίς καθαρές φάσεις.

Οι «πράσινοι» είχαν διάθεση, αλλά έλειψε η ουσία στο τελευταίο τρίτο. Η επιθετική τους λειτουργία δεν βρήκε λύσεις απέναντι σε μια καλά οργανωμένη άμυνα του ΠΑΟΚ. Ακόμη και οι αλλαγές του Μπενίτεθ δεν άλλαξαν τη ροή.

Το τελικό 2-0 αποτύπωσε τη διαφορά αποτελεσματικότητας.

Τελικός Κυπέλλου με φόντο τα 100 χρόνια

Για τον ΠΑΟΚ, η πρόκριση αποκτά ιδιαίτερο συμβολισμό. Στα 100 χρόνια ιστορίας του συλλόγου, διεκδικεί ένα ακόμη τρόπαιο, με φόντο μια σεζόν στην οποία παραμένει «ζωντανός» σε τρεις διοργανώσεις.

Ακολουθεί το ντέρμπι με την ΑΕΚ στην Τούμπα για τη Super League Greece, ενώ στη συνέχεια έρχεται η ευρωπαϊκή πρόκληση απέναντι στη Θέλτα για τα play off του UEFA Europa League.

Ο Παναθηναϊκός στρέφεται στο πρωτάθλημα και στο εντός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΛ, με το βλέμμα και στις δικές του ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.

Το Κύπελλο, όμως, έχει ήδη τον πρώτο μεγάλο πρωταγωνιστή της σειράς. Και το όνομά του ήταν – ξανά – Γιώργος Γιακουμάκης.

Διαιτητής: Βασίλειος Φωτιάς (Πέλλας)
Κίτρινες: Μιχαηλίδης, Γιακουμάκης – Πάλμερ-Μπράουν, Κοντούρης, Καλάμπρια, Ίνγκασον, Τουμπά.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου):
Τσιφτσής, Κένι, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Μεϊτέ, Οζντόεφ (77’ Καμαρά), Ζίβκοβιτς, Πέλκας (39’ Χατσίδης), Τάισον (81’ Ζαφείρης), Μύθου (39’ Γιακουμάκης).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ράφα Μπενίτεθ): Λαφόν, Καλάμπρια, Πάλμερ-Μπράουν (77’ Γιάγκουσιτς), Ίνγκασον, Τουμπά, Κυριακόπουλος (63’ Ζαρουρί), Κοντούρης (81’ Κάτρης), Μπακασέτας (63’ Ρενάτο), Ταμπόρδα, Αντίνο, Τεττέη (63’ Σφιντέρσκι).


TOP NEWS

uncached