Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Κοινωνική Συμφωνία για τις Συλλογικές συμβάσεις και η συνάντηση με τον Ελπιδοφόρο
Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού θα ολοκληρωθεί το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού θα ολοκληρωθεί το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Ένα ιδιαίτερα πυκνό πρόγραμμα, που καλύπτει ζητήματα εργασιακής πολιτικής, σχέσεων με την ομογένεια και τεχνολογικής ανάπτυξης, έχει μπροστά του αύριο, Τρίτη 2 Δεκεμβρίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η ημέρα ξεκινά με βαρύνοντα θεσμικά ραντεβού στο πρωθυπουργικό γραφείο και ολοκληρώνεται με τη συμμετοχή σε συνέδριο για το μέλλον της οικονομίας.
Στο επίκεντρο η «κοινωνική συμφωνία»
Η αρχή θα γίνει στις 11:00 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ο πρωθυπουργός θα προεδρεύσει σε μια κρίσιμη σύσκεψη με αντικείμενο τα εργασιακά. Στο τραπέζι θα καθίσουν η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως, και εκπρόσωποι των Εθνικών Κοινωνικών Εταίρων. Βασικό θέμα της ατζέντας είναι η διαμόρφωση της νέας Κοινωνικής Συμφωνίας που αφορά τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ένα ζήτημα που βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής.
Το ραντεβού με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο
Το απόγευμα, στις 16:00, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα υποδεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο. Η συνάντηση αναμένεται να επικεντρωθεί σε θέματα που αφορούν την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία της Αμερικής και τον ρόλο της ομογένειας, επιβεβαιώνοντας τους στενούς δεσμούς Αθήνας και Αρχιεπισκοπής.
Συζήτηση για το μέλλον της τεχνολογίας
Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού θα ολοκληρωθεί το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Στις 19:30, ο κ. Μητσοτάκης θα δώσει το παρών στο συνέδριο «Future Unfold – Framing the Future of Technology», που διοργανώνει η Grant Thornton. Εκεί, θα συμμετάσχει σε συζήτηση με τον Πρόεδρο της Grant Thornton Consulting, Νικόλαο Καραμούζη, και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, Βασίλη Καζά, αναλύοντας τις προοπτικές και τις προκλήσεις της τεχνολογικής εξέλιξης για την Ελλάδα.
ολες οι ειδησεις
- Ο κατώτατος μισθός αυξάνεται, το ΑΕΠ μειώνεται – Δείτε το βίντεο
- Ο μεγάλος αρχηγός
- Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε δύο υπαλλήλους ινστιτούτου αισθητικής για παρενόχληση 19χρονου
- Παγκράτι: Μεθυσμένη Γεωργιανή τράκαρε 3 αυτοκίνητα και μια μοτοσυκλέτα – Φθορές και σε είσοδο πολυκατοικίας
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr