Λάρισα: Εξιχνιάστηκε ληστεία στην Αγιά με λεία 29.000 ευρώ – Τέσσερις κατηγορούμενοι για εγκληματική ομάδα
Δικογραφία σε βάρος δύο 42χρονων και ενός 41χρονουτ αλλοδαπών και μία 35χρονης Ελληνίδας.
Δικογραφία σε βάρος δύο 42χρονων και ενός 41χρονουτ αλλοδαπών και μία 35χρονης Ελληνίδας.
- Η Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Λάρισας εξιχνίασε υπόθεση ληστείας στην Αγιά Λάρισας.
- Τέσσερα άτομα κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής ομάδας και ληστεία, μεταξύ των οποίων δύο αλλοδαποί και μία Ελληνίδα.
- Η ληστεία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 8ης Δεκεμβρίου 2025, με θύματα έναν άνδρα και μία γυναίκα.
- Οι δράστες αφαίρεσαν 29.000 ευρώ και κοσμήματα, ενώ κράτησαν παράνομα τα θύματα σε υπόγειο χώρο.
- Κατασχέθηκε κλεμμένο κόσμημα στην κατοχή του 41χρονου, που συνδέει τον κατηγορούμενο με την υπόθεση.
Μετά από πολύμηνη και συστηματική έρευνα, η Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Λάρισας εξιχνίασε υπόθεση ληστείας που είχε σημειωθεί στην Αγιά Λάρισας, σχηματίζοντας δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ατόμων για σύσταση εγκληματικής ομάδας, ληστεία, παράνομη κατακράτηση και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για δύο αλλοδαπούς ηλικίας 42 ετών, έναν 41χρονο αλλοδαπό και μία 35χρονη Ελληνίδα. Ο 41χρονος συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης από αστυνομικούς της αρμόδιας υπηρεσίας, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Λάρισας για ληστεία που φέρεται να τέλεσε από κοινού με τους συνεργούς του. Οι υπόλοιποι τρεις κατηγορούμενοι βρίσκονται ήδη κρατούμενοι σε σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας.
Η δράση της ομάδας και η ληστεία στην Αγιά
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι τέσσερις δράστες είχαν οργανωθεί τουλάχιστον από τις αρχές του 2025, με σκοπό τη διάπραξη εγκληματικών ενεργειών και την αποκόμιση παράνομου οικονομικού οφέλους.
Για την υλοποίηση των σχεδίων τους, φέρεται να είχαν μισθώσει όχημα στο όνομα της 35χρονης, ενώ υπό την καθοδήγηση και τη συνδρομή του 41χρονου προχώρησαν στον σχεδιασμό και την εκτέλεση της ληστείας σε βάρος ενός άνδρα και μιας γυναίκας στην Αγιά Λάρισας.
Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της 8ης Δεκεμβρίου 2025. Οι δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εκμεταλλεύτηκαν την έξοδο του άνδρα από την μπαλκονόπορτα της κατοικίας του και τον ακινητοποίησαν απειλώντας τον με μαχαίρι. Στη συνέχεια εισέβαλαν στο σπίτι, όπου ένας από αυτούς, κρατώντας σιδερένια ράβδο, απώθησε τη γυναίκα και με απειλές κατά της ζωής των θυμάτων αφαίρεσαν συνολικά 29.000 ευρώ, καθώς και χρυσαφικά και κοσμήματα.
Οι δράστες, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, δεν περιορίστηκαν στη ληστεία, αλλά κράτησαν παράνομα τα δύο θύματα σε υπόγειο χώρο της κατοικίας, πριν διαφύγουν χρησιμοποιώντας το αυτοκίνητο των παθόντων.
Το όχημα εντοπίστηκε λίγες ημέρες αργότερα, στις 11 Δεκεμβρίου 2025, εγκαταλελειμμένο σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αγιάς.
Βρέθηκε κλεμμένο κόσμημα στην κατοχή του 41χρονου
Κατά τη διάρκεια προηγούμενης έρευνας στην κατοικία του 41χρονου, στο πλαίσιο άλλων υποθέσεων ληστειών στις οποίες φέρεται να εμπλέκεται, οι αστυνομικές αρχές είχαν εντοπίσει και κατασχέσει έναν λευκόχρυσο σταυρό με αλυσίδα.
Όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια από την έρευνα, το συγκεκριμένο κόσμημα είχε αφαιρεθεί κατά τη διάρκεια της ληστείας στην Αγιά Λάρισας, αποτελώντας ένα ακόμη στοιχείο που συνέδεσε τον κατηγορούμενο με την υπόθεση. Η προανάκριση συνεχίζεται από τις αρμόδιες αρχές.
ολες οι ειδησεις
- ΣΥΡΙΖΑ: Η μάχη της πολιτικής επιβίωσης μετά την εκλογή Δούρου – Αυτόνομη πορεία απέναντι στον Τσίπρα – Τα στοιχήματα, οι κόκκινες γραμμές και ο κίνδυνος της… εξαφάνισης
- Παραδόθηκε μόνος του 66χρονος για τον βιασμό της συντρόφου του
- Νέες δυνατότητες για το MyStreet
- Οι έξι αποφάσεις που καθορίζουν το μέλλον μιας επιχείρησης
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr