27 Νοεμβρίου 2025
Δημοσίευση: 09:08'

Λειψυδρία: Στο «κόκκινο» η Αττική – Πάτμος και Λέρος σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης

Κατά την έκτακτη σύσκεψη της Αρχής, η αναμενόμενη απόφαση για τη λειψυδρία δεν θα στοχεύει σε έκτακτα περιοριστικά μέτρα για τους πολίτες

Δημοσίευση: 09:08’
Eurokinissi

Κατά την έκτακτη σύσκεψη της Αρχής, η αναμενόμενη απόφαση για τη λειψυδρία δεν θα στοχεύει σε έκτακτα περιοριστικά μέτρα για τους πολίτες

Το ενδεχόμενο κήρυξης έκτακτης ανάγκης λόγω λειψυδρίας στην Αττική εξετάζει την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων, στη βάση των πιο πρόσφατων υδρολογικών δεδομένων. Την ίδια στιγμή, Πάτμος και Λέρος τίθενται ήδη σε καθεστώς κόκκινου συναγερμού. Κατά την έκτακτη σύσκεψη της Αρχής, η αναμενόμενη απόφαση δεν θα στοχεύει σε έκτακτα περιοριστικά μέτρα για τους πολίτες, αλλά στην επιτάχυνση μελετών, διαδικασιών και υλοποίησης έργων που κρίνονται απολύτως αναγκαία για την ασφάλεια υδροδότησης.

Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι τα δεδομένα από τον Μόρνο, όπου τα αποθέματα έχουν κατρακυλήσει κάτω από τα 400 εκατ. κυβικά, αγγίζοντας ιστορικά χαμηλά. Το φράγμα που καλύπτει σχεδόν το 50% των αναγκών ύδρευσης της Αττικής καταγράφει πρωτοφανή πτώση στη στάθμη του, εκπέμποντας σαφές σήμα κινδύνου.


TOP NEWS

uncached