current views are: 226

3 Ιουνίου 2023
Δημοσίευση08:51

Λένορμαν: 16χρονος της άρπαξε την τσάντα και τη χτύπησε με γροθιές και κλοτσιές

Η γυναίκα θα καταγγείλει τα όσα έγιναν στην αστυνομία, ενώ ο γιατρός θα διαπιστώσει ρήξη του κερατοειδούς στο αριστερό του μάτι, ράγισμα στην αριστερή και δεξιά γνάθο και μώλωπες σε όλο το σώμα

Δημοσίευση 08:51’
Άγιος Παντελεήμονας

Η γυναίκα θα καταγγείλει τα όσα έγιναν στην αστυνομία, ενώ ο γιατρός θα διαπιστώσει ρήξη του κερατοειδούς στο αριστερό του μάτι, ράγισμα στην αριστερή και δεξιά γνάθο και μώλωπες σε όλο το σώμα

Σε εφιάλτη εξελίχθηκε για μία γυναίκα 52 ετών  η ερώτηση που έκανε στον περιπτερά της γειτονιάς της, στην πλατεία Πέτρουλα στην οδό Λένορμαν, αν είδε ποιος της έσπασε τα τζάμια του αυτοκινήτου της.

Ξαφνικά την κύκλωσαν 40 άτομα και ένας εξ αυτών, ένας 16χρονος την πλησίασε και με απειλές για την σωματική της ακεραιότητα την ανάγκασε να μπει στο όχημα και να αποχωρήσει.Όμως δεν σταμάτησε μόνο εκεί.

Άρχισε να χτυπάει με κλωτσιές και γροθιές το αυτοκίνητό της προκαλώντας σημαντικές φθορές  και στη συνέχεια της άρπαξε την τσάντα από το σπασμένο παράθυρο. Το θράσος του όμως δεν είχε τέλος καθώς έτρεξε προς την πλατεία, ψάχνοντας ταυτόχρονα την τσάντα, όπου για κακή του τύχη όμως δεν είχε κάτι για να πάρει. Το αποτέλεσμα ήταν να την πετάξει και όταν η γυναίκα πήγε να την μαζέψει τότε αυτός άρχισε να τη χτυπά με γροθιές και κλωτσιές.

Η κατάθεση της γυναίκας  που παρουσιάζει το newpost είναι σοκαριστική :

«Το προηγούμενο  βράδυ  με κάλεσε το Ανακριτικό περιπολικό της Τροχαίας Αθηνών και με ρώτησε αν είμαι ενήμερη ότι το όχημά μου έχει τα δύο παράθυρα του από την πλευρά του συνοδηγού σπασμένα .Εγώ του απάντησα αρνητικά και αφού έκλεισα το τηλέφωνο κατέβηκα να δω τι είχε συμβεί .Εκεί διαπίστωσα  ότι άγνωστος δράστης  είχε θραύσει τα δύο παράθυρα του αυτοκινήτου μου και από το εσωτερικό του δεν έλειπε κάτι. Εγώ τότε πήγα στο περίπτερο για να ρωτήσω αν κάποιος είχε ακούσει ή δει κάτι. Ο περιπτεράς μου είπε ότι αφενός  οι κάμερες δεν βλέπουν το σημείο που είχα σταθμεύσει το όχημά μου και αφετέρου με ενημέρωσε ότι ο υπάλληλος που εργαζόταν εκείνο το βράδυ θα εργάζεται πάλι το ίδιο βράδυ.

Εγώ αφού κάλυψα με νάυλον τα παράθυρα έφυγα και επέστρεψα στις 23:30 την επόμενη ημέρα   για να ρωτήσω τον υπάλληλο αν είδε κάτι .Την στιγμή που ήμουν στο περίπτερο και ρωτούσα  τον υπάλληλο του περιπτέρου ,μαζεύτηκαν γύρω μου 40 άτομα και με κύκλωσαν .Ένας νεαρός από αυτούς  μου είπε: «Τι ρωτάς εκεί ;Σήκω φύγε Μην ρωτάς τίποτα.»Εγώ φοβήθηκα γιατί με κύκλωσαν  όλοι αυτοί και πήγα στο αυτοκίνητό μου το έθεσα σε λειτουργία και όταν ξεκίνησα  ο νεαρός αυτός ο οποίος ήταν περίπου 16 ετών μελαχρινός με λίγο μουστάκι και σκούρα ρούχα άρχισε να χτυπάει το αυτοκίνητο με γροθιές και κλωτσιές αρχικά το παράθυρο του οδηγού και όταν δεν κατάφερε να το σπάσει ήρθε από τη μεριά του συνοδηγού που είχα βάλει νάιλον, το έσκισε και από το κάθισμα του συνοδηγού άρπαξε την τσάντα μου η οποία  περιείχε όλα μου τα έγγραφα ,προσωπικά μου αντικείμενα και κάρτες τραπεζών  και έτρεξε προς την  πλατεία και εκεί άνοιξε την τσάντα και έψαχνε για χρήματα .»

«Μου επιτέθηκε με γροθιά στο πρόσωπο»

Η 52χρονη τον παρακολουθεί έντρομη, τρέχει να πάρει  την τσάντα της και τότε:

«Όταν του έβαλα τις φωνές από φόβο, προκειμένου να την πετάξει αυτός μου επιτέθηκε και με μία γροθιά στο πρόσωπο με πέταξε στο έδαφος. Εκεί άρχισε  να με χτυπάει με γροθιές, αρχικά στο κεφάλι και το πρόσωπο και έπειτα σηκώθηκε και με κλώτσησε στα πλευρά και την μέση μου. Δεν έφυγε όμως  και όλοι μαζί γελούσαν και με χλεύαζαν».

Η γυναίκα θα καταγγείλει τα όσα έγιναν στην αστυνομία, ενώ ο γιατρός θα διαπιστώσει ρήξη του κερατοειδούς στο αριστερό του μάτι, ράγισμα στην αριστερή και δεξιά γνάθο και μώλωπες σε όλο το σώμα.

«Λέει ψέματα»

Ο ανήλικος κατά την απολογία του ισχυρίστηκε ότι  τα πράγματα δεν έγιναν έτσι όπως τα περιγράφει το θύμα.

«Δεν αποδέχομαι αυτά που λέει η γυναίκα αυτή.Την ημέρα εκείνη τη θυμάμαι. Πολλές γυναίκες τσακώνονταν με την γυναίκα αυτή επάνω στην πλατεία και εγώ δεν έκανα τίποτα. Απλώς ήμουν εκεί και κοιτούσα. Δεν έκανα κάτι. Λέει ψέματα.»

«Δεν τον αναγνώρισε»

Το περιστατικό συνέβη πριν δύο χρόνια, όμως ο ανήλικος απολογήθηκε πριν από λίγες ημέρες και αφέθηκε ελεύθερος.

Οι δικηγόροι Γιάννης Γλύκας και Δημήτρης Μπελδέκος  δήλωσαν στο Newpost:

«Η δίωξη που ασκήθηκε στον εντολέα μας ήταν βαρύτατη και αφορούσε ληστεία, επικίνδυνη σωματική βλάβη και φθορά κατ’ εξακολούθηση. Από την πρώτη στιγμή ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την εμπλοκή του, πράγμα που αποδείχθηκε καθώς η παθούσα δεν αναγνώρισε στο πρόσωπο του τον δράστη της εις βάρος της επίθεσης


σχετικα αρθρα