24 Μαρτίου 2025
Δημοσίευση: 21:43'
Τελευταία ενημέρωση: 23:20'

Λευκός Οίκος: Ο Τραμπ υποδέχθηκε Έλληνες ομογενείς – «Θα κοιμάστε ήσυχοι τα βράδια και θα ξυπνάτε αισιόδοξοι», τόνισε η Κίμπερλι Γκιλφόιλ (Βίντεο)

Η συγκεκριμένη εκδήλωση πραγματοποιείται παραδοσιακά λίγο πριν από την 25η Μαρτίου, με μοναδική εξαίρεση το 2020, όταν είχε αναβληθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Δημοσίευση: 21:43’
Τελευταία ενημέρωση: 23:20’
Τραμπ
EPA/WILL OLIVER

Η συγκεκριμένη εκδήλωση πραγματοποιείται παραδοσιακά λίγο πριν από την 25η Μαρτίου, με μοναδική εξαίρεση το 2020, όταν είχε αναβληθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποδέχτηκε στον Λευκό Οίκο επιφανείς Έλληνες της ομογένειας στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο πλαίσιο του καθιερωμένου εορτασμού της 25ης Μαρτίου.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, ο Αμερικανός πρόεδρος εξήρε τους δεσμούς φιλίας μεταξύ των δύο χωρών, υπογραμμίζοντας τη συμβολή της Ελλάδας στην ανάπτυξη της δημοκρατίας. Στην ομιλία του αναφέρθηκε στην αξία της ελληνοαμερικανικής συνεργασίας, ενώ εξέφρασε την εκτίμησή του για την προσφορά των Ελλήνων της διασποράς στην αμερικανική κοινωνία.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, έλαβε πρώτος τον λόγο, δίνοντας τα συγχαρητήρια στον πρόεδρο για την εκλογή του. «Σας ευγνωμονούμε για τη στήριξή σας στην Ελλάδα και την δικαιοσύνη στη Κύπρο. Μου θυμίζετε τον Μέγα Κωνσταντίνο με την ηγεσία σας» είπε μεταξύ άλλων ο Ελπιδοφόρος που προλόγισε τον Ντόναλντ Τραμπ και του δώρισε έναν χρυσό σταυρό.«Δεν το περίμενα αυτό, αλλά θα το πάρω» είπε ο Τραμπ για το δώρο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ αφού ευχαρίστησε, είπε μεταξύ άλλων πως «εκατοντάδες σκληρά εργαζόμενοι βρίσκονται εδώ. Ορισμένοι είστε… σκληροί, αλλά σας αγαπώ. 204 χρόνια ελευθερίας. Είναι σπουδαίο πράγμα και σπουδαίο που σας έχω εδώ. Γιορτάζουμε 204 χρόνια ελληνικής ανεξαρτησίας και ελευθερίας και αυτό είναι κάτι τεράστιο», ευχαριστώντας προσωπικά κάποιους ομογενείς.

«Λείψαμε 4χρόνια, αλλά συμβαίνουν και άσχημα πράγματα. Έρχονται όμως σπουδαία πράγματα αυτή την 4ετια σε επίπεδα που δεν έχουμε ξαναδεί», τόνισε ο Τραμπ.

Ακόμη ευχαρίστησε για την παρουσία της την ελληνική και κυπριακή πρεσβεία, λέγοντας πως «η κληρονομιά της δημοκρατίας και των Ελλήνων είναι πάντα ανάμεσά μας».

Στο βήμα ανέβηκε και η νέα πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, η Κίμπερλι Γκιλφόιλ.

«Είναι τιμή ζωής για μένα να υπηρετώ την χώρα μου και να το κάνω στην Ελλάδα υπό την ηγεσία του σημαντικότερου ηγέτη που είχε η χώρα. Που γνωρίζω ότι αγαπά τους ανθρώπους της Ελλάδας και την σπουδαία ιστορία της και την δημοκρατία της».

Όπως είπε υπό τον Τραμπ «θα κοιμάστε ήσυχοι τα βράδια και θα ξυπνάτε αισιόδοξοι γιατί θα ξέρετε πως κάποιος θα πολεμάει για την οικονομία των ΗΠΑ, αλλά και της Ελλάδας, για θρησκευτικές ελευθερίες και την ελευθερία και για να συνεχιστεί η συμμαχία Ελλάδας και Αμερικής. Ο θεός να σας έχει καλά» τόνισε η Γκιλφόιλ.


TOP NEWS

uncached