11 Νοεμβρίου 2022
Δημοσίευση: 00:05'
Τελευταία ενημέρωση: 01:25'

Λήξη συναγερμού στο Ελ. Βενιζέλος – Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. – «Δεν βρέθηκε ο,τιδήποτε ύποπτο»

Το σήμα που δόθηκε αφορούσε άτομο πιθανόν τουρκικής υπηκοότητας, το οποίο προετοίμαζε τρομοκρατική ενέργεια,

Επιμέλεια: Γιάννης Μαρκούτης
Δημοσίευση: 00:05’
Τελευταία ενημέρωση: 01:25’
Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
Επιμέλεια: Γιάννης Μαρκούτης

Το σήμα που δόθηκε αφορούσε άτομο πιθανόν τουρκικής υπηκοότητας, το οποίο προετοίμαζε τρομοκρατική ενέργεια,

Η ΕΛ.ΑΣ επιβεβαιώνει το false alarm που «έπεσε» στο παρ’ ολίγον θρίλερ στο Ελ. Βενιζέλος και τις πτήσεις δύο πτήσεις της  Emirates από το το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με προορισμό το Ντουμπάι και τη Νέα Υόρκη, αντίστοιχα. Το NEWPOST ανέφερε πρώτο πως δεν ταυτοποιήθηκε ο ύποπτος που αναζητούνταν από τη CIA.

Οι πτήσεις που κράτησαν πάνω τους τα «φώτα» της επικαιρότητας είναι ασφαλείς, όπως και οι επιβάτες τους.

Είχαν προηγηθεί αντιφατικές πληροφορίες, καθώς και βίντεο από τα αεροσκάφη της Emirates, στο ένα από τα οποία πιθανολογούνταν πως επιβιβάστηκε ύποπτος για τρομοκρατία.

Το σήμα που δόθηκε αφορούσε άτομο πιθανόν τουρκικής υπηκοότητας, το οποίο προετοίμαζε τρομοκρατική ενέργεια, ενώ δεν διευκρινιζόταν σε ποιο από τα δύο αεροσκάφη βρισκόταν.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας
Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριακών στοιχείων, σχετικά με ύπαρξη ύποπτου ατόμου σε μία από τις δύο πτήσεις γνωστής εταιρείας που αναχωρούσαν απογευματινές ώρες σήμερα (10-11-2022), από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», δόθηκε η εντολή για την επιστροφή της μίας πτήσης και την μη αναχώρηση της έτερης, μετά από απόφαση της Επιτροπής Ασφάλειας Αερολιμένα. Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο σύνολο των επιβατών, καθώς και στα αεροσκάφη από υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, χωρίς να εντοπιστεί το άτομο το οποίο αφορούσε η πληροφορία ή οτιδήποτε άλλο ύποπτο.
Όσα προηγήθηκαν

Πανικός επικράτησε σε δύο πτήσεις της  Emirates από το το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με προορισμό το Ντουμπάι και τη Νέα Υόρκη, αντίστοιχα. Σύμφωνα με πληροφόρηση της CIA, επέβαινε σε μια από τις πτήσεις ένας ύποπτος Άραβας.

Άμεσα έσπευσε κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής,  ενώ η πτήση με προορισμό το Ντουμπάι, η ΕΚ210, απογειώθηκε με καθυστέρηση. Το Boeing 777, ενώ βρίσκονταν σε διαδικασία τροχοδρόμησης, πήρε εντολή να επιστρέψει.

Χρήστης του Twitter έχει ανεβάσει σειρά από βίντεο, τα οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, δείχνουν τη διαδικασία της απομάκρυνσης των επιβατών από το αεροπλάνο, ενώ ανέφερε επίσης ότι «ο ύποπτος παραμένει καθισμένος και δεν του επιτρέπεται να φύγει από το αεροπλάνο».

Δύο F-16 της 340 Πολεμικής Μοίρας βρέθηκαν  στο κατόπι των Boeing.

Ο κυβερνήτης ειδοποίησε τους επιβάτες ότι έπρεπε να επιστρέψει πίσω λόγω τεχνικού προβλήματος. Στην συνέχεια οι επιβάτες κλήθηκαν να αποβιβαστούν παίρνοντας μαζί όλες τις αποσκευές τους. Η περιπέτεια των επιβατών δεν ολοκληρώθηκε εδώ.

Αντί να αποχωρήσουν με τις αποσκευές τους,  οι επιβάτες υποβλήθηκαν σε εξονυχιστικό αστυνομικό έλεγχο. Έβγαλαν ακόμη και τα παπούτσια τους με την παρουσία πολλών αστυνομικών με πολιτική περιβολή.

Ωστόσο, η πτήση ΕΚ 209 με προορισμό τη Νέα Υόρκη είχε ήδη απογειωθεί και βρισκόταν πάνω από την Ιταλία. Tο αεροπλάνο βγήκε από το FIR Αθηνών, έφτασε Ιταλία και πριν μπει στη Γαλλία του απαγορεύτηκε η είσοδος στο FIR Παρισιού. Ξεκίνησε κύκλους και ο πιλότος πήρε την απόφαση να γυρισει πίσω στην Αθήνα διότι δεν έφταναν τα καύσιμα.

Λίγα λεπτά αργότερα, πριν τις 10 το βράδυ, προσγειώθηκε συνοδεία των μαχητικών F-16, όπως προβλέπεται στο πρωτόκολλο.


TOP NEWS

uncached