Δημοσίευση:

Λονδίνο: Οικογένεια πήδηξε στο κενό από τον 36ο όροφο ουρανοξύστη

Οι γονείς επέλεξαν τον θάνατο για τους ίδιους και τον εννιάχρονο γιο τους, που αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Δημοσίευση:
epa12934258 Police officers secure the site at a former synagogue in east London, Britain, 05 May 2026. Counter-terror officers are investigating a fire at the former synagogue in east London. The suspected arson follows a number of attacks on the Jewish community in recent weeks.
EPA/ANDY RAIN

Οι γονείς επέλεξαν τον θάνατο για τους ίδιους και τον εννιάχρονο γιο τους, που αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Μια τριμελής οικογένεια βρήκε φριχτό θάνατο στη συνοικία Έλεφαντ εντ Καστλ του Λονδίνου, πέφτοντας στο κενό από ουρανοξύστη πολυτελών κατοικιών. Ο 47χρονος πατέρας, η σύζυγός του και ο εννιάχρονος γιος τους, που αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, έμεναν σε διαμέρισμα στον 36ο όροφο του πύργου και πήδηξαν από ύψος 120 μέτρων.

Παρά τις προσπάθειες των διασωστών να τους κρατήσουν στη ζωή, και οι τρεις άφησαν την τελευταία τους πνοή επί τόπου.

Όπως έγινε γνωστό, το ζευγάρι είχε καταγωγή από την Ινδία και ο γιος τους είχε γεννηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι αρχές εκτιμούν ότι η κατάσταση της υγείας του εννιάχρονου ήταν ο λόγος πίσω από την αδιανόητη πράξη. Το παιδί σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail ήταν ανάπηρο, έπασχε από νεφρική ανεπάρκεια και είχε μαθησιακές δυσκολίες.

«Δεν μπορώ να φανταστώ ποια κατάσταση θα οδηγούσε μια οικογένεια σε αυτό το τρομακτικό περιστατικό, αλλά οι σκέψεις μου είναι με την οικογένεια και τους αγαπημένους τους, καθώς και με τους φίλους τους και όλους όσους τους γνώριζαν στην περιοχή», ανέφερε σε επιστολή του προς τους κατοίκους της περιοχής ο βουλευτής της περιφέρειας, Νιλ Κόιλ.

Ο ουρανοξύστης κάποτε στέγαζε αιτούντες άσυλο και είχε χαρακτηριστεί «ξενώνας από την κόλαση». Μετά την εξαγορά του από καναδική εταιρεία αξιοποιησης ακινήτων, μετατράπηκε σε κτήριο 458 υπερ-πολυτελών διαμερισμάτων, με καφε-μπαρ στον τελευταίο όροφο, γυμναστήριο και θέα σε τοπόσημα της βρετανικής πρωτεύουσας, όπως στο “London Eye” και το Γουέμπλεϊ. Είναι το ψηλότερο κτήριο κατοικιών στην πόλη.

Μείνετε ενημερωμένοι με το Newpost. Ακολουθήστε μας για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.