Δημοσίευση: ’

Μάχη στη ΜΕΘ για την 3χρονη που παρασύρθηκε στο Ζεφύρι – Αναζητούνται οι γονείς

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται η 3χρονη που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στο Ζεφύρι, με τις αρχές να ερευνούν τις συνθήκες παραμέλησης.

Επιμέλεια: Λαμπριάνα Κυριακού
Δημοσίευση: ’
Μάχη στη ΜΕΘ για την 3χρονη που παρασύρθηκε στο Ζεφύρι – Αναζητούνται οι γονείς
Επιμέλεια: Λαμπριάνα Κυριακού

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται η 3χρονη που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στο Ζεφύρι, με τις αρχές να ερευνούν τις συνθήκες παραμέλησης.

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει η 3χρονη που τραυματίστηκε σοβαρά όταν παρασύρθηκε από αυτοκίνητο μέσα σε καταυλισμό Ρομά στο Ζεφύρι, με το περιστατικό να ανοίγει ξανά τη συζήτηση για την προστασία ανήλικων παιδιών που ζουν σε συνθήκες ακραίας ευαλωτότητας.

Το κοριτσάκι νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», όπου οι γιατροί καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση των σοβαρών τραυμάτων του. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, το ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης 3 Ιουνίου, λίγο μετά τις 20:00, στην περιοχή των Αχαρνών – Ζεφυρίου, όταν αυτοκίνητο που έβγαινε από χώρο στάθμευσης ή έκανε όπισθεν παρέσυρε το παιδί, το οποίο βρισκόταν ακριβώς πίσω από το όχημα.

Ο οδηγός, ένας 31χρονος άνδρας, φέρεται να μην αντιλήφθηκε την παρουσία της ανήλικης πίσω από το αυτοκίνητο. Από την παράσυρση το παιδί τραυματίστηκε πολύ σοβαρά. Στο σημείο κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο μετέφερε αρχικά τη μικρή στο Θριάσειο Νοσοκομείο και στη συνέχεια στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Αναζητούνται οι γονείς

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικές αρχές αναζητούν τους γονείς της 3χρονης στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές, δύο ημέρες μετά το περιστατικό δεν είχαν μεταβεί στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται το παιδί, γεγονός που εντείνει τον προβληματισμό για το οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούσε.

Το περιστατικό δεν αντιμετωπίζεται πλέον μόνο ως ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα. Η υπόθεση έχει πάρει ευρύτερες κοινωνικές διαστάσεις, καθώς το «Χαμόγελο του Παιδιού» αποκάλυψε ότι είχε ήδη ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές για περιπτώσεις παραμέλησης και εγκατάλειψης ανηλίκων. Ο Οργανισμός σημειώνει ότι, εφόσον είχαν ληφθεί εγκαίρως τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τους αρμόδιους φορείς, παρόμοια περιστατικά ενδεχομένως να είχαν αποφευχθεί.

Η τραγωδία στο Ζεφύρι επαναφέρει με σκληρό τρόπο το ζήτημα της παιδικής προστασίας στους καταυλισμούς της Δυτικής Αττικής. Παιδιά που μεγαλώνουν χωρίς σταθερή εποπτεία, σε χώρους όπου η καθημερινότητα συνδέεται με κινδύνους, χρειάζονται άμεση και διαρκή παρέμβαση από κοινωνικές υπηρεσίες, δήμους, εισαγγελικές αρχές και κρατικούς μηχανισμούς.

Η 3χρονη δίνει τη δική της μάχη στο νοσοκομείο. Η υπόθεση, όμως, αφήνει ήδη πίσω της ένα βαρύ ερώτημα: πόσες προειδοποιήσεις πρέπει να υπάρξουν μέχρι ένα παιδί να προστατευθεί πριν φτάσει στο σημείο να κινδυνεύσει η ζωή του;

Μείνετε ενημερωμένοι με το Newpost. Ακολουθήστε μας για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.