current views are: 13

14 Οκτωβρίου 2018
Δημοσίευση09:00

Μακαρονάδα με κεφτέδες

Το αγαπημένο κυριακάτικο φαγητό των ιταλοαμερικανών της Νέας Υόρκης μπορεί να γίνει και το δικό σας αγαπημένο

Δημοσίευση 09:00’

Το αγαπημένο κυριακάτικο φαγητό των ιταλοαμερικανών της Νέας Υόρκης μπορεί να γίνει και το δικό σας αγαπημένο

Υλικά

  • ½ κιλού κιμά μοσχαρίσιος
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • ¼ φλιτζανιού ψίχουλα ψωμιού
  • ¼ φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κονσέρβα πουρέ ντομάτας
  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
• Σε ένα μεγαλούτσικο σκεύος το τοποθετήστε τον κιμά, τα ψίχουλα, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το αυγό και την παρμεζάνα. Αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε. Πλάστε περίπου 16 κεφτεδάκια.

• Βάλτε ένα βαρύ σκεύος σε μέτρια φωτιά,  ρίξτε ελάχιστο λάδι (δυο κουταλιές περίπου) και σοτάρετε τα κεφτεδάκια μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσοχή στο πως θα τα τοποθετήσετε στην κατσαρόλα για να μην διαλυθούν! Μετά από 8 – 10 λεπτά, προσθέστε τον πουρέ ντομάτας και μαγειρέψτε μέχρι η σάλτσα να φτάσει στην επιθυμητή πυκνότητα. Δοκιμάστε και διορθώστε το αλάτι και το πιπέρι.

• Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει ρίξτε τα μακαρόνια και ακολουθήστε τις οδηγίες της συσκευασίας, αφαιρώντας ένα λεπτό από τον χρόνο βρασμού.

• Ρίξτε τα αχνιστά μακαρόνια στη σάλτσα που βράζει, ανακατέψτε με προσοχή για κανένα λεπτό ή μέχρι η πάστα να «τραβήξει» και κλείστε το μάτι.

Καλή απόλαυση!


σχετικα αρθρα