8 Ιανουαρίου 2025
Δημοσίευση: 10:19'
Τελευταία ενημέρωση: 10:21'

Μάνος Κρανίδης στον Talk Radio 98,9: «Να δημιουργηθεί άμεσα μητρώο πιστοποίησης ανελκυστήρων – Πάνω από επτά χιλιάδες το κόστος για αλλαγή θαλάμων»

Αναφορικά με τους φορτιστές αυτοκινήτων στις πυλωτές των πολυκατοικιών ο κ. Κρανίδης είπε πως πρόκειται για ένα καινούργιο ζήτημα, το οποίο επιλύεται πολύ εύκολα.

Επιμέλεια: Νίκος Τσακμάκης
Δημοσίευση: 10:19’
Τελευταία ενημέρωση: 10:21’
EUROKINISSI
Επιμέλεια: Νίκος Τσακμάκης

Αναφορικά με τους φορτιστές αυτοκινήτων στις πυλωτές των πολυκατοικιών ο κ. Κρανίδης είπε πως πρόκειται για ένα καινούργιο ζήτημα, το οποίο επιλύεται πολύ εύκολα.

Δύσκολη και διαχρονικά προβληματική η κατάσταση με τους ανελκυστήρες στις πολυκατοικίες είπε στον Talk Radio 98,9 by Alpha και στον Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο γ.γ Ενημέρωσης ΠΟΜΙΔΑ, Μάνος Κρανίδης τονίζοντας πως το κόστος για αλλαγή μπορεί να φτάσει και τις 7.000 ευρώ.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Κρανίδης, το ένα ζήτημα είναι η πιστοποίηση, την οποία παρέχουν οι συντηρητές ωστόσο το μεγαλύτερο πρόβλημα δημιουργείται όταν θα πρέπει να αλλάξουν τα ασανσέρ «σε αυτή την περίπτωση οι ιδιοκτήτες δεν συνεννοούνται κυρίως λόγω κόστους, με αποτέλεσμα το θέμα να επιβαρύνει τους διαχειριστές οι οποίο με βάση το νόμο έχουν και ποινικές ευθύνες σε περίπτωση ατυχημάτων». Σε σχετική ερώτηση, ο γ.γ Ενημέρωσης της ΠΟΜΙΔΑ εκτίμησε ότι θα πρέπει η πολιτεία να νομοθετήσει σχετικά ώστε να μην απαιτείται πλειοψηφική απόφαση προκειμένου να προχωρήσουν θέματα πολυκατοικιών.

«Μιλάμε για περίπου 4 εκατομμύρια παλαιά ακίνητα, θα πρέπει η πολιτεία να βάλει προτεραιότητες και να δημιουργήσει μητρώο που θα αφορά στις πιστοποιήσεις ακινήτων, προκειμένου να μην είναι σκόρπια και στο τέλος να χάνεται η πληροφορία» τόνισε ο κ. Κρανίδης με αιχμή την αδυναμία συνεννόησης των ιδιοκτητών. Τέλος εκτίμησε ότι παρά την εξάμηνη παράταση που έδωσε το αρμόδιο υπουργείο προκειμένου να συντηρηθούν ή να αλλάξουν οι ανελκυστήρες το θέμα δεν θα επιλυθεί, και ζήτησε να δοθούν φορολογικά κίνητρα απο την πολιτεία, προκειμένου να αποφασίσουν οι ιδιοκτήτες να προχωρήσουν στις αλλαγές και στη συντήρηση των ανελκυστήρων.

Αναφορικά με τους φορτιστές αυτοκινήτων στις πυλωτές των πολυκατοικιών ο κ. Κρανίδης είπε πως πρόκειται για ένα καινούργιο ζήτημα, το οποίο επιλύεται πολύ εύκολα όταν αφορά σε μονοκατοικία, αφού ο φορτιστής συνδέεται με το ρολόι του ιδιοκτήτη ωστόσο το πρόβλημα προκύπτει στις πολυκατοικίες όπου η γραμμή ηλεκτροδότησης θα πρέπει να συνδεθεί με το κοινόχρηστο ρολόι. «Και σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται απόφαση της συνέλευσης με πλειοψηφία για να προχωρήσει» είπε ο γ.γ Ενημέρωσης της ΠΟΜΙΔΑ τονίζοντας πως χρειάζεται νομοθετική παρεμβαση που θα καθορίζει τους όρους δημιουργίας φορτιστών στις πυλωτές.

Ακούστε το ηχητικό:


TOP NEWS

uncached