current views are: 145

21 Μαρτίου 2023
Δημοσίευση09:17

Μαντλίν ΜακΚαν: Ελβετική εταιρεία καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της 21χρονης Πολωνής

Η ελβετική εταιρεία προχώρησε στη σύγκριση φωτογραφιών των δύο προσώπων αμέσως όταν η 21χρονη υποστήριξε ότι αυτή είναι το κορίτσι από τη Βρετανία η εξαφάνιση του οποίου ακόμα δεν έχει εξιχνιαστεί.

Δημοσίευση 09:17’
madlin223

Η ελβετική εταιρεία προχώρησε στη σύγκριση φωτογραφιών των δύο προσώπων αμέσως όταν η 21χρονη υποστήριξε ότι αυτή είναι το κορίτσι από τη Βρετανία η εξαφάνιση του οποίου ακόμα δεν έχει εξιχνιαστεί.

Ειδικοί ελβετικής εταιρείας προχώρησαν σε ανάλυση των φωτογραφιών της 21χρονης Τζούλιας Γουέντελ από την Πολωνία η οποία ισχυρίζεται ότι είναι η Μαντλίν ΜακΚαν η οποία αγνοείται από τον Μάιο του 2007 στην Πορτογαλία.

Μιλώντας στην εφημερίδα Blick ο συνιδρυτής της ελβετικής εταιρείας Ava-X δήλωσε πως «είναι πρακτικά αδύνατο για την νεαρή από την Πολωνία να είναι η Μαντλίν».

Η ελβετική εταιρεία προχώρησε στη σύγκριση φωτογραφιών των δύο προσώπων αμέσως όταν η 21χρονη υποστήριξε ότι αυτή είναι το κορίτσι από τη Βρετανία η εξαφάνιση του οποίου ακόμα δεν έχει εξιχνιαστεί.

Όπως εξήγησε ο συνιδρυτής της εταιρείας, όταν οι ειδικοί της Ava-X συνέκριναν τις παιδικές φωτογραφίες της 21χρονης Πολωνής με αυτές της ενήλικης ζωής της τότε υπήρξε ταύτιση. Αντίθετα αυτό δεν συνέβη όταν συνέκριναν τις παιδικές φωτογραφίες της Μαντλίν με τις ενήλικες φωτογραφίες της 21χρονης.

«Στην πρώτη περίπτωση είχαμε θετικό αποτέλεσμα. Ωστόσο όταν κάναμε το ίδιο με τις φωτογραφίες της Μαντλίν δεν υπήρξε καμία ταυτοποίηση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Φέρλιν.

Η τεχνική που εφάρμοσε της εταιρείας είναι να «σπάει» τη φωτογραφία ενός ατόμου σε μικρά τμήματα και να ελέγχει αν αυτά ταυτοποιούνται με άλλες φωτογραφίες σε βάσεις δεδομένων.

Η 21χρονη από την Πολωνία έχει υποστηρίξει ότι άκουσε από τη γιαγιά της για πρώτη φορά ότι ήταν το αγνοούμενο κορίτσι από τη Βρετανία και έκτοτε έχει προχωρήσει σε κινήσεις για να το αποδείξει.

«Έχω τα ίδια μάτια, το ίδιο σχήμα προσώπου, αυτιά, χείλη, έχω το ίδιο κενό στα δόντια με την Μαντλίν» έχει γράψει σε μια από τις αναρτήσεις που έχει κάνει στο Instagram για να δικαιολογήσει τους ισχυρισμούς της.

Έδωσε δείγματα DNA

Η 21χρονη Πολωνή που πρόσφατα ισχυρίστηκε ότι είναι η αγνοούμενη Μαντλίν ΜακΚαν έχει ήδη δώσει δείγματα για ιατροδικαστική εξέταση για να διαπιστωθεί η ταυτότητά της.

Η Τζούλια, η οποία έχει λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τρία διαφορετικά επίθετα, #Julia Faustyna #Julia Wendell #Julia Wandelt, επιμένει στο Instagram και στο TikTok ότι μπορεί να είναι η Μαντλίν λόγω ομοιοτήτων στην ηλικία και την εμφάνισή τους.

Ως αποτέλεσμα, έχει συγκεντρώσει δεκάδες χιλιάδες ακολούθους και στις δύο πλατφόρμες, κάνοντας αναρτήσεις στον λογαριασμό @iammadeleinemccann.

Η 21χρονη έχει υποβάλει δείγματα για τρεις διαφορετικές ιατροδικαστικές εξετάσεις που θα σκιαγραφήσουν την αλληλουχία του DNA της, μαζί με ένα γενετικό τεστ τύπου «23andMe» για να διαπιστωθεί η καταγωγή της, είπε στο RadarOnline.com η ιδιωτική ερευνήτρια Φία Γιόχανσον.

«Εάν τα αποτελέσματα δείξουν ότι είναι Βρετανίδα ή από αυτήν την περιοχή, τότε θα συνεχίσουμε την έρευνά μας για τη Μαντλίν ΜακΚαν και θα επικοινωνήσουμε με τους ντετέκτιβ στην Πορτογαλία», είπε η Γιόχανσον, η οποία μετέφερε τη 21χρονη Τζούλια από την Πολωνία σε ένα ασφαλές σπίτι στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά από μια σειρά απειλών για τη ζωή της.

«Έχουμε πολλά στοιχεία αυτή τη στιγμή που δείχνουν ότι η Τζούλια μεταφέρθηκε σίγουρα στην Πολωνία από άλλη χώρα από μια διεθνή ομάδα διακίνηση ανθρώπων για σεξουαλική εκμετάλλευση. Εξακολουθούμε να διεξάγουμε έρευνα, αλλά η Τζούλια σίγουρα δεν είναι η βιολογική κόρη των γονιών της στην Πολωνία», δήλωσε η ερευνήτρια.

Την ίδια ώρα οι γονείς της αγνοούμενης Μαντλίν αποδέχθηκαν να κάνουν τεστ DNA.  Η Τζούλια Γουέντελ – η οποία υποστηρίζει ότι δεν θυμάται πολλά πράγματα από τα παιδικά της χρόνια – ανέφερε ότι οι γονείς της Μαντλίν έχουν συμφωνήσει να κάνουν τεστ DNA.

Οι ομοιότητες

Άλλες λεπτομέρειες στους ισχυρισμούς της Τζούλια που έχουν τραβήξει την προσοχή στο διαδίκτυο περιλαμβάνουν την προφανή ομοιότητά της με το μικρό παιδί.

Σε ένα βίντεο, η Τζούλια έδειξε σημάδια στο σώμα της που είναι παρόμοια με αυτά της Μάντι, προσθέτοντας βοηθητικά κόκκινους κύκλους για να αποδείξει τα λεγόμενά της.

madlin

Μια άλλη εικόνα δίπλα-δίπλα, την οποία επικαλείται ως «τρανταχτή απόδειξη», δείχνει την παρόμοια δομή του προσώπου της.

Ίσως η πιο δυνατή φωτογραφία είναι αυτή που δείχνει την Julia με ένα παρόμοιο ελάττωμα στο μάτι με αυτό που έχει και η Μάντι.

Στην περίπτωση της Maddie, αυτό προκλήθηκε από μια εξαιρετικά σπάνια πάθηση κολοβώματος στο δεξί της μάτι, και η αστυνομία ήλπιζε εδώ και χρόνια ότι θα βοηθούσε στην αναγνώρισή της.

Η Julia δήλωσε στους ακολούθους της ότι δεν ψάχνει για viral φήμη και «πιστεύει πραγματικά» ότι είναι η αγνοούμενη Maddie.

Το προφίλ της Πολωνής σε ροζ ιστοσελίδες

Πάντως εντύπωση έχει προκαλέσει το γεγονός πως η Τζούλια ήταν πορνοστάρ και διατηρούσε λογαριασμούς σε ροζ ιστοσελίδες.

Αρκετοί που ασχολήθηκαν με την υπόθεση, ανακάλυψαν ότι η 21χρονη έχει αναρτήσει ροζ φωτογραφίες και βίντεο με προσωπικές στιγμές σε ιστοσελίδες ενηλίκων και ότι διατηρεί και λογαριασμό σε ψευδώνυμο για αναζήτηση ερωτικών συντρόφων.

Εάν η καταγωγή της 21χρονη από την Πολωνία προέρχεται από την ίδια περιοχή με τους γονείς της Μαντλίν, Γκέρι και Κέιτ ΜακΚάν, η Γιόχανσον είπε ότι θα στείλει αμέσως την αλληλουχία DNA στους Πορτογάλους ερευνητές για σύγκριση

Την έδιωξε η οικογένειά της

Σε ανάρτηση στο Instagram, η Τζούλια με δάκρυα στα μάτια εξηγεί ότι η οικογένειά της της τηλεφώνησε για να εκφράσει την αποδοκιμασία της.

«Μου τηλεφώνησε η γιαγιά μου», λέει στο βίντεο για να συνεχίσει: «Είπε ότι είμαι πολύ κακός άνθρωπος, ότι δεν θέλει να με ξανασυναντήσει. Άρχισε να μου φωνάζει. Της ζήτησα να κάνω ένα τεστ DNA μαζί της ή με τους γονείς μου και αρνείται».

Είπε ότι η οικογένειά της δεν είναι «φυσιολογική» και την χαρακτήρισε «φρικτή» επειδή έδωσε «ελπίδα στους McCanns».

julia

Η αποκάλυψη ήρθε κατά τη διάρκεια ζωντανής συνομιλίας με έναν άγνωστο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο οποίος χαρακτήρισε την άρνηση της οικογένειάς της να κάνει τεστ DNA ή να δώσει το πιστοποιητικό γέννησής της «ύποπτη» και «ανησυχητική».

Η Τζούλια συμφώνησε, εξηγώντας ότι «ζήτησε» αποδείξεις ότι είναι το παιδί τους, αλλά την έκαναν να «αισθάνεται άσχημα» – προσθέτοντας ότι αισθάνεται «φοβισμένη και μόνη». Και ο σύντροφός της όμως δεν δείχνει να την συμμερίζεται.

«Είμαι μόνη. Ο φίλος μου θέλει να με αφήσει κι αυτός – εξαιτίας αυτής της υπόθεσης», είπε χαρακτηριστικά.

Σε μια ξεχωριστή ανάρτηση, ανέβασε μια φωτογραφία μωρού που της έδωσε η γιαγιά της ως απάντηση στις ερωτήσεις για την ταυτότητά της, αλλά δεν πείθεται.

«Η γιαγιά μου μου έστειλε δύο φωτογραφίες, αλλά καλά, δεν βλέπω καθαρά τα πρόσωπα», είπε.

Η τελευταία επίσημη ενημέρωση

Η τελευταία επίσημη ενημέρωση σχετικά με την υπόθεση της Μαντλίν ΜακΚαν έγινε το 2020, όταν Γερμανοί και Πορτογάλοι ερευνητές δήλωσαν ότι υποπτεύονται ότι η Μάντι δολοφονήθηκε από τον καταδικασμένο για σεξουαλικά εγκλήματα Christian Brueckner.
Ο Brueckner κατηγορήθηκε για τρεις βιασμούς και δύο κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών.

Τα φερόμενα αδικήματα καλύπτουν μια περίοδο 17 ετών μεταξύ του 2000 και του 2017, ανέφερε τότε η Sun. Δεν του έχει απαγγελθεί κατηγορία για κανένα αδίκημα σε σχέση με την εξαφάνιση της Μάντι.

Παρά τις εκτεταμένες και πολυάριθμες αστυνομικές έρευνες, το πτώμα της Maddie δεν βρέθηκε ποτέ.

Η Κέιτ και ο Τζέρι, που σήμερα είναι και οι δύο 54 ετών, υποσχέθηκαν πρόσφατα ότι «δεν θα τα παρατήσουν ποτέ» στην προσπάθειά τους να βρουν την εξαφανισμένη κόρη τους.

Το ζευγάρι έχει επίσης τα 17χρονα δίδυμα Sean και Amelie. Υπολογίζεται ότι η έρευνα για την Maddie έχει κοστίσει μέχρι σήμερα περίπου 25 εκατομμύρια δολάρια.


σχετικα αρθρα