Με το δάχτυλο στη σκανδάλη οι Δανοί στρατιώτες στη Γροιλανδία – Η εντολή για ενδεχόμενη επίθεση των ΗΠΑ
Οι Δανοί στρατιώτες που έχουν σταλεί στη Γροιλανδία έχουν λάβει εντολή να είναι έτοιμοι για μάχη σε περίπτωση αμερικανικής επίθεσης διαβεβαίωσε σήμερα η δανέζικη κρατική ραδιοφωνία- τηλεόραση DR.
Οι Δανοί στρατιώτες που έχουν σταλεί στη Γροιλανδία έχουν λάβει εντολή να είναι έτοιμοι για μάχη σε περίπτωση αμερικανικής επίθεσης διαβεβαίωσε σήμερα η δανέζικη κρατική ραδιοφωνία- τηλεόραση DR.
Εντολή, να βρίσκονται σε ετοιμότητα για μάχη αν οι ΗΠΑ πραγματοποιήσουν στρατιωτική επέμβαση στο νησί, έχουν λάβει οι Δανοί στρατιώτες που έχουν σταλεί στη Γροιλανδία. Σύμφωνα με τη δανέζικη κρατική ραδιοφωνία – τηλεόραση DR, ο στρατός της Δανίας ζήτησε την προηγούμενη εβδομάδα από τα στρατεύματα που έχουν αναπτυχθεί στη Γροιλανδία να εξοπλιστούν με πραγματικές σφαίρες.
Σημείωσε εξάλλου ότι υπάρχει ενδεχόμενο να σταλούν αργότερα στο νησί περισσότερες δυνάμεις και επιπλέον μέσα, εφόσον κριθεί απαραίτητο. Στη συνέχεια, πολιτικά και στρατιωτικά αεροσκάφη άρχισαν να μεταφέρουν στρατιώτες και εξοπλισμό στη Γροιλανδία, σύμφωνα με το DR.
Απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους, ο Δανός υπουργός Άμυνας Τρελς Λουντ Πούλσεν αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές. Έπειτα από εβδομάδες επιθετικών δηλώσεων, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την Τετάρτη από το Νταβός ότι κατέληξε «σε ένα πλαίσιο μελλοντικής συμφωνίας», που παραμένει ασαφές, και φάνηκε να υπαναχωρεί από τη χρήση βίας για την απόκτηση του νησιού και από την επιβολή επιπλέον δασμών εις βάρος ευρωπαϊκών χωρών.
Η ανάπτυξη Δανών στρατιωτών στη Γροιλανδία εντασσόταν επισήμως στο πλαίσιο των στρατιωτικών γυμνασίων Arctic Endurance, υπό τον στρατό της Δανίας σε συνεργασία με τις ένοπλες δυνάμεις άλλων χωρών του ΝΑΤΟ, τα οποία η Κοπεγχάγη έχει επισημάνει ότι θα συνεχίσει «για μεγάλο μέρος της χρονιάς».
Μετά τις αμερικανικές απειλές οκτώ ευρωπαϊκές χώρες έστειλαν μερικές δεκάδες στρατιώτες στη Γροιλανδία. Κάποιοι έχουν στο μεταξύ επιστρέψει στις πατρίδες τους, κυρίως μια ομάδα περίπου 15 Γερμανών και μερικών Σουηδών, ενώ και άλλοι συνεχίζουν να φτάνουν στο νησί.
Πηγή ΑΠΕ
ολες οι ειδησεις
- Ιστορική απόφαση για τα Τέμπη: Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών αναγνωρίζει την ευθύνη του Ελληνικού Δημοσίου – Αποζημίωση 400.000 ευρώ σε 4 συγγενείς θυμάτων
- Σενάρια πρόωρων εκλογών και διαβεβαιώσεις για κάλπες το 2027
- Τσίπρας σε mode παρελθόντος: Επίθεση στο ΠΑΣΟΚ για τη δεύτερη θέση και «αντίπαλος» με… γνωστή συνταγή
- Ανάμεσα στην κατάθλιψη και την μεγαλοφυΐα
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr