Υλικά συνταγής
2 φλιτζάνια του τσαγιού ελαιόλαδο
2/3 φλιτζανιού του τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
1 φλιτζάνι του τσαγιού χυμός πορτοκαλιού
ξύσμα από 3 πορτοκάλια
1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ κονιάκ
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρίφαλο
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
6 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι
500 γρ. καρύδια χονδροκομμένα
Για το σιρόπι
2 φλιτζάνια του τσαγιού μέλι
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
Εκτέλεση συνταγής
Ετοιμάζετε το σιρόπι ζεσταίνοντας σε κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη και ανακατεύοντας στο τέλος το μέλι. Μόλις αναμειχθούν πλήρως τα υλικά αφήνετε να κρυώσει καλά.
Χτυπάτε πολύ καλά στο μπολ του μίξερ το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη. Προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, το κονιάκ και τα μπαχαρικά.
Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν και το σιμιγδάλι. Το ρίχνετε στο μείγμα του ελαιολάδου και ζυμώνετε λίγο και απαλά όσο χρειάζεται για να ενσωματωθεί.
Πλάθετε τα μελομακάρονα στο σχήμα που θέλετε και τα ακουμπάτε σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Τρυπάτε την επιφάνεια με πιρούνι ή με τη λεπτή πλευρά του τρίφτη.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 25′.
Σιροπιάζετε τα ζεστά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι βυθίζοντάς τα μέχρι 1′ -ανάλογα με το γούστο σας- μέσα με τρυπητή κουτάλα. Πασπαλίζετε την επιφάνεια με χονδροκομμένα καρύδια.
Δείτε ακόμη: Σπιτικοί κουραμπιέδες της Νίνας
ολες οι ειδησεις
- Αποκάλυψη-βόμβα για την Κέιτ Μίντλετον: Από ποια μορφή καρκίνου πάσχει η πριγκίπισσα της Ουαλίας
- Δήμος Αθηναίων: Κλείνει 12 παιδικές χαρές για λόγους ασφαλείας – Αιχμές κατά Μπακογιάννη
- «Αδιάκριτος» επιβάτης φωτογράφισε τον Αλέξη Τσίπρα σε πτήση – Το rebranding που μελετούσε στο αεροπλάνο
- Hot η Αλεξάνδρα Παναγιώταρου: Νυχτοπερπατήματα με αβυσσαλέο ντεκολτέ!
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr