Μέρκελ και Μακρόν πήγαν για μπύρες και τηγανιτές πατάτες (φωτογραφίες)
Mετά τη βραδινή σύνοδο κορυφής για το Brexit.
Mετά τη βραδινή σύνοδο κορυφής για το Brexit.
Η Άγγελα Μέρκελ, ο Εμανουέλ Μακρόν και οι ηγέτες του Βελγίου και του Λουξεμβούργου έκαναν αργά χθες το βράδυ τους θαμώνες να σαστίσουν μπαίνοντας σ’ ένα μπαρ των Βρυξελλών για μπύρα και τηγανιτές πατάτες μετά τη βραδινή σύνοδο κορυφής για το Brexit με τη βρετανή πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.
Η γερμανίδα καγκελάριος και ο γάλλος πρόεδρος έσφιξαν τα χέρια τουριστών και ντόπιων και κουβέντιασαν μαζί τους στη γραφική Γκραντ Πλας μαζί με τον οικοδεσπότη τους, τον βέλγο πρωθυπουργό Σαρλ Μισέλ, και τον λουξεμβούργιο γείτονά του Ξαβιέ Μπετέλ, ο οποίος είπε πως κέρασε τα ποτά για να γιορτάσει την επανεκλογή του, την Κυριακή, ως πρωθυπουργού.
Aaaaaaaand they’re gone! #n1info pic.twitter.com/RFerwkgyLe
— Hrvoje Kresic (@hkresic) 17 Οκτωβρίου 2018
«Ήταν πολύ ωραία», είπε σήμερα ο Μπετέλ κατά την άφιξή του για τη δεύτερη ημέρα της συνόδου κορυφής, προσθέτοντας πως «είμαστε και άνθρωποι» και πως τους δόθηκε μια ευκαιρία να συζητήσουν απολαμβάνοντας τον περίφημο βελγικό γευστικό συνδυασμό bieres et frites, μπύρα και τηγανιτές πατάτες.
Ένας συνεργάτης του Μακρόν είπε πως ο Γάλλος πρόεδρος και η Μέρκελ περπάτησαν μαζί μέχρι το ξενοδοχείο τους από τη σύνοδο κορυφής και, όταν έφθασαν, ο Μακρόν έλαβε ένα SMS από τον Μπετέλ που τον προσκαλούσε για ένα ποτό στην άλλη γωνία: «Ήταν έμπνευση της στιγμής», είπε ο συνεργάτης. «Πολύ χαλαρά».
#onokad završi #EUCO a Merkel, Macron & co sjednu medju turiste u 23:00 na Grand-Place u centru Brisela i popiju pivo.
Jedino pitanje je – a gdje je @AndrejPlenkovic? 🙂 #n1info pic.twitter.com/ONNnjDwd2I
— Hrvoje Kresic (@hkresic) 17 Οκτωβρίου 2018
Νωρίτερα χθες οι ηγέτες της ΕΕ είχαν ακούσει την Μέι να τους διαβεβαιώνει πως έχει στόχο την επίτευξη μιας συμφωνίας για να διευκολυνθεί η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ τον Μάρτιο. Αφού η Μέι έφυγε, οι υπόλοιποι 27 συζήτησαν τα προβλήματά της να συγκεντρώσει υποστήριξη μέσα στο ίδιο το κόμμα της για οποιαδήποτε συμφωνία.
Ένας κροάτης δημοσιογράφος, που «συνέλαβε» στην κάμερα τους τέσσερις ηγέτες να πίνουν μπύρα, έγραψε στο Twitter πως μίλησε με μια ομάδα επισκεπτών που κουβέντιασαν με την Μέρκελ. Την ρώτησαν για το Brexit.
«Παρακαλώ, είναι μια υπέροχη βραδιά», απάντησε εκείνη. «Ας μην την χαλάσουμε».
Forget Brexit! Emmanuel Macron and Angela Merkel surprised members of the public when they hit the town in Brussels after a day of discussions.
For the latest on the EU summit, head here: https://t.co/1W9V7zVt4q pic.twitter.com/8BhnYIaZky
— Sky News (@SkyNews) 18 Οκτωβρίου 2018
ολες οι ειδησεις
- Το event της Allwyn για τους νικητές του Instant Win είχε τα πάντα: Πλούσια δώρα, μοναδικές εμπειρίες και έναν υπερτυχερό που έφυγε με 100.000 ευρώ
- Δημοσκόπηση Interview: ΠΑΣΟΚ υπό πίεση, Τσίπρας στην εξίσωση και κυβέρνηση έτοιμη για σύγκρουση με το παρελθόν – Η μάχη για τη δεύτερη θέση ξεκινά
- Κυβέλη: Η μεγάλη αντίπαλος της Κοτοπούλη
- Κίνα: Αυτοκίνητο παρασύρεται από ορμητικό χείμαρρο μετά από κατάρρευση γέφυρας (Βίντεο)
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr