Μερτς: Η Ουκρανία θα χρειαστεί ισχυρό στρατό μετά από οποιαδήποτε ειρηνευτική συμφωνία
Οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν επιμείνει ότι το ανώτατο όριο για την Ουκρανία θα πρέπει να είναι 800.000 στρατιώτες αντί για 600.000.
Οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν επιμείνει ότι το ανώτατο όριο για την Ουκρανία θα πρέπει να είναι 800.000 στρατιώτες αντί για 600.000.
Η Ουκρανία θα χρειαστεί ισχυρές ένοπλες δυνάμεις και εγγυήσεις ασφαλείας μετά την επίτευξη οποιασδήποτε ειρηνευτικής συμφωνίας με τη Ρωσία και το Κίεβο δεν θα πρέπει να αναγκαστεί να παραδώσει εδάφη, δήλωσε την Πέμπτη ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς. Τόνισε δε ότι διακυβεύονται τόσο τα ευρωπαϊκά όσο και τα ουκρανικά συμφέροντα ασφαλείας, υπογραμμίζοντας ότι οι εγγυήσεις συζητούνται με τις ΗΠΑ και την Ουκρανία.
«Η Ουκρανία χρειάζεται ισχυρές ένοπλες δυνάμεις και, εάν επιτευχθεί ειρηνευτική συμφωνία… η Ουκρανία θα συνεχίσει να χρειάζεται ισχυρές ένοπλες δυνάμεις και αξιόπιστες εγγυήσεις ασφαλείας από τους εταίρους της», δήλωσε ο Μερτς σε συνέντευξη Τύπου με τον Εσθονό ομόλογό του. Η πιο σημαντική εγγύηση, είπε, ήταν ένας καλά εξοπλισμένος ουκρανικός στρατός.
«Γι’ αυτό συζητάμε επίσης το μελλοντικό μέγεθος-στόχο του ουκρανικού στρατού», δήλωσε ο Μερζ, προσθέτοντας ότι είναι πολύ νωρίς για να συζητήσουμε οποιαδήποτε ανάπτυξη διεθνών στρατευμάτων. Οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν επιμείνει ότι το ανώτατο όριο για την Ουκρανία θα πρέπει να είναι 800.000 στρατιώτες αντί για 600.000.
Ο Μερτς δήλωσε επίσης ότι η Ουκρανία δεν πρέπει να αναγκαστεί να αποδεχτεί εδαφικές παραχωρήσεις και ότι η πρώτη γραμμή πρέπει να είναι το σημείο εκκίνησης για τυχόν διαπραγματεύσεις.
Πηγή: Reuters
ολες οι ειδησεις
- Γιάννης Παπαμιχαήλ: Εξώδικο στον Αντώνη Βουγιουκλάκη για το βιβλίο του για την Αλίκη – «Σας απαγορεύω»
- Reuters: Η Ευρώπη κινδυνεύει με ακριβό φυσικό αέριο για ακόμη έναν χρόνο – Τα τρία μεγάλα προβλήματα
- Βάσια Κωσταρά: «Πριν από πέντε χρόνια ξύπνησα από ένα χειρουργείο 11 ωρών» – Η μάχη με τον σπάνιο όγκο
- Κατερίνα Καινούργιου για Αργυρό και Κίμπερλι Γκιλφόιλ: «Στα εύκολα είσαι δίπλα της και στα δύσκολα εξαφανίζεσαι;»
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr