14 Απριλίου 2025
Δημοσίευση: 20:46'
Τελευταία ενημέρωση: 20:46'

Μιχάλης Κατρίνης: «Γιατί ο κ. Δένδιας δεν ενημέρωσε την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής σχετικά με την αγορά της Belharra;»

«Ζητούμενο η διαφάνεια και η αξιοπιστία στα εξοπλιστικά», αναφέρει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Επιμέλεια: Γιάννης Μαρκούτης
Δημοσίευση: 20:46’
Τελευταία ενημέρωση: 20:46’
Μιχάλης Κατρίνης
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
Επιμέλεια: Γιάννης Μαρκούτης

«Ζητούμενο η διαφάνεια και η αξιοπιστία στα εξοπλιστικά», αναφέρει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

«Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα εισηγηθεί στο ΚΥΣΕΑ της Μεγάλης Τετάρτης την αγορά μίας επιπλέον φρεγάτας Belharra, επιλογή που δεν διατυπώθηκε από τον ίδιο με σαφήνεια στη συνεδρίαση της Επιτροπή Εξοπλιστικών της Βουλής τρεις ημέρες πριν, ούτε είχε ενημερωθεί σχετικά η Επιτροπή με βάση το περιεχόμενο του φακέλου που διαβιβάστηκε δύο ημέρες πριν τη συνεδρίαση», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Μιχάλης Κατρίνης.

«Προφανώς, αυτό καταδεικνύει το δείκτη σεβασμού του Υπουργού Εθνικής Άμυνας απέναντι στη θεσμική λειτουργία και αποστολή της Επιτροπής Εξοπλιστικών της Βουλής.

Υπενθυμίζουμε στον κ. Δένδια ότι η απόφαση του ΚΥΣΕΑ για τον 12ετή ΜΠΑΕ προϋποθέτει απαραίτητα τη διατύπωση γνώμης της Επιτροπής Εξοπλιστικών της Βουλής. Για να διατυπώσει, όμως, κάποιος γνώμη, πρέπει να γνωρίζει το ακριβές περιεχόμενο και όχι μόνο το γενικό πλαίσιο του εξοπλιστικού προγράμματος», προσθέτει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

«Προκύπτουν, εύλογα, κάποια ερωτήματα για τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας:

Γιατί δεν ενημέρωσε ξεκάθαρα την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής τρεις ημέρες πριν σχετικά με την αγορά της φρεγάτας Belharra;

Ισχύει η εξαγγελία του για την υποχρεωτική συμμετοχή 25% της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας στα εξοπλιστικά προγράμματα ή μήπως όχι, τόσο για τη σύμβαση των  16 πυραύλων Exocet που υπέγραψε σήμερα, όσο και για την προμήθεια της 4ης Βelharra που ανακοίνωσε σήμερα», καταλήγει.

 


TOP NEWS

uncached