Μπαράζ εικονικών αερομαχιών στο Αιγαίο
Συνεχίζονται κανονικά οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, με ιδιαίτερη έμφαση σήμερα στη σημαντική αύξηση των εμπλοκών, σε σχέση με τις περασμένες μέρες, που έφτασαν στις 3!
Συνεχίζονται κανονικά οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, με ιδιαίτερη έμφαση σήμερα στη σημαντική αύξηση των εμπλοκών, σε σχέση με τις περασμένες μέρες, που έφτασαν στις 3!
Πιο συγκεκριμένα και συμφώνως με τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ που δημοσιοποιήθηκαν πριν από λίγη ώρα, σήμερα, 2 σχηματισμοί με ένα «ζευγάρι» μαχητικών αεροσκαφών F-16 και άλλη μία τριάδα μαχητικών αεροσκαφών του ιδίου τύπου, καθώς και δύο μεμονωμένα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας τύπου CN-235 της Αεροπορίας των Ναυτικών Δυνάμεων της γείτονος, συνολικώς 7 αεροσκάφη, από τα οποία 5 μαχητικά ήταν οπλισμένα, πραγματοποίησαν 4 παραβάσεις των Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας (ΚΕΚ) του FIR Αθηνών και 1 παραβιάση του Εθνικού Εναερίου Χώρου (ΕΕΧ), στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο.
Σημειώθηκαν 3 «εικονικές αερομαχίες» (εμπλοκές) με τα μαχητικά αεροσκάφη «ετοιμότητος» της Ελληνικής αεραμύνης, που απογειώνονται, όπως πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις για να τα αναχαιτίσουν.
«Τα τουρκικά μαχητικά αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και την πάγια πρακτική» σημειώνει το ΓΕΕΘΑ.
ολες οι ειδησεις
- Διπλώματα οδήγησης: Τι αλλάζει σε μαθήματα και εξετάσεις – Τέλος στη γραφειοκρατία για οχήματα
- GNTM Sneak Preview: «Ούτε θρίαμβο βλέπω, ούτε δυναμισμό βλέπω…»
- Κιμ Καρντάσιαν: Με vintage τουαλέτα του 1951 και διαμάντια άνω των 65 καρατίων στο Academy Museum Gala
- Ελληνική Αστυνομία: Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Αγίου Αρτεμίου και τιμητικές διακρίσεις στο ΚΠΙΣΝ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr