6 Αυγούστου 2025
Δημοσίευση: 09:26'

Μπλόκο από τη Βρετανία στα «ανορεξικά» μοντέλα της Zara

«Ανεύθυνες» χαρακτηρίζει η Αρχή Προτύπων Διαφήμισης τις φωτογραφίες που κάνουν τα μοντέλα να εμφανίζονται εξαιρετικά αδύνατα.

Επιμέλεια: Νίκος Αλέπης
Δημοσίευση: 09:26’
(ZARA)
Επιμέλεια: Νίκος Αλέπης

«Ανεύθυνες» χαρακτηρίζει η Αρχή Προτύπων Διαφήμισης τις φωτογραφίες που κάνουν τα μοντέλα να εμφανίζονται εξαιρετικά αδύνατα.

H Αρχή Προτύπων Διαφήμισης της Βρετανίας, απαγόρευσε δύο διαφημίσεις της Zara, επειδή τα μοντέλα εμφανιζόντουσαν ανθυγιεινά αδύνατα. Σύμφωνα με την ανεξάρτητη ρυθμιστική αρχή για τις διαφημίσεις, ο φωτισμός σε μια από τις καταχωρήσεις έκανε τα πόδια της κοπέλας να μοιάζουν υπερβολικά αδύνατα, ενώ στην άλλη ρεκλάμα η κλείδα του μοντέλου προεξείχε από  το ντεκολτέ.

Ο ισπανικός κολοσσός της γρήγορης μόδας απέσυρε όλες τις σχετικές φωτογραφίες. Υπογράμμισε ωστόσο ότι ζητεί από όλα τα μοντέλα της ιατρικό πιστοποιητικό που αποδεικνύει ότι δεν πάσχουν από κάποια διατροφική διαταραχή.


TOP NEWS

uncached