Μύκονος: Πάρτι φοροδιαφυγής σε 200 πολυτελείς βίλες (Βίντεο)
Σχεδόν 200 βίλες στη Μύκονο προβάλλονταν και ενοικιάζονταν μέσω της ιστοσελίδας, χωρίς παραστατικά και χωρίς να δηλώνονται στην Εφορία.
Σχεδόν 200 βίλες στη Μύκονο προβάλλονταν και ενοικιάζονταν μέσω της ιστοσελίδας, χωρίς παραστατικά και χωρίς να δηλώνονται στην Εφορία.
Φρένο σε φοροδιαφυγή μαμούθ που αγγίζει το 1 εκατ. ευρώ από πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων στην Μύκονο έβαλαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων
Στην τσιμπίδα της ΑΑΔΕ πιάστηκε εταιρεία που διαχειρίζεται πολυτελή ακίνητα με βραχυχρόνια μίσθωση. Μέσω σαρωτικών διασταυρώσεων και ελέγχων, η Ανεξάρτητη Αρχή εντόπισε ιστοσελίδα με χαρακτηριστικά πλατφόρμας διαμοιρασμού, με τη φοροδιαφυγή να αγγίζει το 1 εκατ. ευρώ.
Πάρτι φοροδιαφυγής
- Σχεδόν 200 υπερπολυτελείς κατοικίες στη Μύκονο προβάλλονταν και ενοικιάζονταν μέσω της ιστοσελίδας, χωρίς παραστατικά και χωρίς να δηλώνονται στην Εφορία
- Προσφέρονταν και πολλές επιπλέον υπηρεσίες, όπως παροχή υπηρετικού προσωπικού, διοργάνωση πάρτι, δείπνα, ενοικιάσεις πολυτελών αυτοκινήτων και σκαφών αναψυχής
- Η φοροδιαφυγή ξεπερνά τα 5.000 ευρώ ανά ακίνητο
Πώς πιάστηκαν στη “φάκα”
Μέσω εκτεταμένων διασταυρώσεων, οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής διαπίστωσαν ότι οι αναρτήσεις των καταλυμάτων δεν ανέφεραν τον Αριθμό Μητρώου των Ακινήτων. Τα συνολικά πρόστιμα αγγίζουν το 1 εκατ. ευρώ.
Οι έρευνες συνεχίζονται καθώς υπάρχει πληθώρα στοχευμένων υποθέσεων σε εξέλιξη.
Δείτε το βίντεο
ολες οι ειδησεις
- Μια δεκαετία γεμάτη από επιχειρηματικά success stories χάρη στο πρόγραμμα Forward
- Eurovision: Η εκπρόσωπος της Λετονίας στηρίζει Ακύλα, ο γιος της τραγουδάει Ferto
- Η συγκλονιστική ανάρτηση Πλακιά: «Θα πάω το κασκόλ στα αετόπουλα κι ας μην μπορούν να πετάξουν πλέον τόσο ψηλά όσο η ΑΕΚΑΡΑ μας»
- Γιώργος Λιάγκας για Eurovision: «Μας έριξαν στα τάρταρα με την 6η θέση – Στατιστικά οι πιθανότητες να κερδίσουμε είναι μηδέν»
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr