Νέα απεργία των πιλότων της Lufthansa την Τετάρτη
Νέα απεργιακή κινητοποίηση ανακοίνωσε για την Τετάρτη στο Μόναχο το συνδικάτο των γερμανών πιλότων Cockpit.
Νέα απεργιακή κινητοποίηση ανακοίνωσε για την Τετάρτη στο Μόναχο το συνδικάτο των γερμανών πιλότων Cockpit.
Νέα απεργιακή κινητοποίηση ανακοίνωσε για την Τετάρτη στο Μόναχο το συνδικάτο των γερμανών πιλότων Cockpit, την τρίτη που πραγματοποιεί μέσα σε μερικές εβδομάδες στον όμιλο Lufthansa, με φόντο τη σύγκρουση για πρόωρη συνταξιοδότηση.
Οι πιλότοι της εταιρείας θα απεργήσουν στις πτήσεις που ξεκινούν από το αεροδρόμιο της Βαυαρίας από τις 10:00 ως τις 18:00 (τοπική ώρα, 11:00- 19:00 ώρα Ελλάδας), διευκρίνισε το Cockpit σε ανακοίνωσή του.
“Δεδομένου ότι η διεύθυνση της Lufthansa δεν έχει διατυπώσει ως τώρα καμιά συμβιβαστική προσφορά, είμαστε υποχρεωμένοι να προσφύγουμε σε νέες κινητοποιήσεις”, σημειώνει το συνδικάτο, το οποίο δηλώνει “για μια ακόμη φορά έτοιμο για μια συμφωνία ανά πάσα στιγμή ώστε να αποφευχθεί μια απεργία”.
Η Lufthansa ανακοίνωσε πως δεν μπορεί ακόμη να πει ποιες πτήσεις θα επηρεασθούν και χαρακτήρισε την απεργία “ακατανόητη”.
Οι μετοχές της Lufthansa σημείωσαν πτώση μετά την ανακοίνωση της απεργίας και στις 11:14 (ώρα Ελλάδας) κατέγραφαν απώλειες 1,5%.
ολες οι ειδησεις
- Γαλλία: Η κεντρική τράπεζα καλεί τη Βουλή να εγκρίνει τον προϋπολογισμό – Φόβοι για «στραγγαλισμό» της οικονομίας
- ΗΠΑ: Θανατηφόρα ένεση – Το ιατρικό παράδοξο και η επιβίωση της Πάικ
- Νίκος Καρβέλας: Ζητά 200.000-300.000 ευρώ από την Άννα Βίσση – Το παρασκήνιο της οικονομικής διαφοράς
- Καρέτσας – Κωστούλας υποψήφιοι για το European Golden Boy 2026
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr