Νέα Υόρκη: Συνάντηση Μητσοτάκη – Γκουτέρες – «Πρέπει να αξιοποιηθεί κάθε δυνατότητα για λύση του Κυπριακού»
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θέλει να είναι γέφυρα ανάμεσα στον Νότο και το Βορρά, την Δύση και την Ανατολή, καθώς είναι κράτος- μέλος της Ε.Ε., του ΝΑΤΟ, και συνομιλεί ταυτόχρονα με χώρες του Παγκόσμιου Νότου
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θέλει να είναι γέφυρα ανάμεσα στον Νότο και το Βορρά, την Δύση και την Ανατολή, καθώς είναι κράτος- μέλος της Ε.Ε., του ΝΑΤΟ, και συνομιλεί ταυτόχρονα με χώρες του Παγκόσμιου Νότου
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο περιθώριο της 79ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι προτεραιότητες της Ελλάδας στη θητεία της ως μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας κατά τη διετία 2025-26.
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θέλει να είναι γέφυρα ανάμεσα στον Νότο και το Βορρά, την Δύση και την Ανατολή, καθώς είναι κράτος- μέλος της Ε.Ε., του ΝΑΤΟ, και συνομιλεί ταυτόχρονα με χώρες του Παγκόσμιου Νότου.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε την εκτίμησή του για τις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα για την επανεκκίνηση των συνομιλιών για το Κυπριακό.
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι πρέπει να αξιοποιηθεί κάθε δυνατότητα για λύση του Κυπριακού στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
ολες οι ειδησεις
- Champions League: Επική επιστροφή της Ρεάλ – Η Παρί «δίκασε» τη Σίτι στο «Etihad» (Βίντεο)
- Μεταμόρφωση: Δύο συλλήψεις, μετά από καταδίωξη – Εξαπάτησαν 90χρονη από την οποία απέσπασαν χρήματα και τιμαλφή (Βίντεο)
- Η Google θα δώσει πρόσβαση σε 200 ευρωπαίους ερευνητές στα πιο εξελιγμένα μοντέλα της τεχνητής νοημοσύνης
- Θεσσαλονίκη: Απόπειρα ληστείας σε βάρος του κατήγγειλε 32χρονος
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr