Νέες τουρκικές παραβιάσεις και μία εικονική αερομαχία στο Αιγαίο
Τα τουρκικά μαχητικά αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν
Τα τουρκικά μαχητικά αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν
Συνεχίζονται κανονικώς οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, αν και με περιορισμένη ένταση σε σχέση με τις περασμένες μέρες!
Πιο συγκεκριμένα και συμφώνως με τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ που δημοσιοποιήθηκαν πριν από λίγη ώρα, σήμερα, 2 σχηματισμοί με ισάριθμα «ζευγάρια» μαχητικών αεροσκαφών F-16, συνολικώς 4 αεροσκάφη, από τα οποία 2 μαχητικά ήταν οπλισμένα, πραγματοποίησαν 2 παραβάσεις των Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας (ΚΕΚ) του FIR Αθηνών και 3 παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου (ΕΕΧ), στο Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.
Σημειώθηκε μία «εικονική αερομαχία» (εμπλοκή) με τα μαχητικά αεροσκάφη «ετοιμότητας» της Ελληνικής αεράμυνας, που απογειώνονται, όπως πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις για να τα αναχαιτίσουν.
«Τα τουρκικά μαχητικά αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και την πάγια πρακτική» σημειώνει το ΓΕΕΘΑ.
ολες οι ειδησεις
- Μια δεκαετία γεμάτη από επιχειρηματικά success stories χάρη στο πρόγραμμα Forward
- To «κωλόσπιτο» του Ανδρουλάκη, ο Μητσοτάκης και ο Τσίπρας – Δείτε το βίντεο
- Μουντιάλ 2026: Στην Τουρκία η προετοιμασία της Εθνικής Ιράν
- Ζαχαράκη: Στα όριά του το σύστημα των Πανελλαδικών
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr