30 Οκτωβρίου 2025
Δημοσίευση: 23:10'
Τελευταία ενημέρωση: 23:11'

Νέο Λούβρο στη Γαλλία: Ληστεία-μαμούθ 12 εκ. ευρώ στη Λυών – Γείτονας κατέγραψε το… εκρηκτικό «ντου»

Έξι συλλήψεις σε χρόνο ρεκόρ από την αστυνομία, που ανέκτησε όλη τη λεία – Πέντε εργαζόμενοι τραυματίστηκαν ελαφρά από την έκρηξη

Επιμέλεια: Γιάννης Μαρκούτης
Δημοσίευση: 23:10’
Τελευταία ενημέρωση: 23:11’
Λιόν
Επιμέλεια: Γιάννης Μαρκούτης

Έξι συλλήψεις σε χρόνο ρεκόρ από την αστυνομία, που ανέκτησε όλη τη λεία – Πέντε εργαζόμενοι τραυματίστηκαν ελαφρά από την έκρηξη

Μια νέα ένοπλη ληστεία με χρήση εκρηκτικών και πολεμικών όπλων σημειώθηκε σε εργαστήριο εξευγενισμού χρυσού στη Λιόν, με τη λεία να αγγίζει τα 12 εκατομμύρια ευρώ. Η γαλλική αστυνομία κατάφερε, ωστόσο, να συλλάβει έξι άτομα που φέρονται να εμπλέκονται και να ανακτήσει το σύνολο των κλοπιμαίων.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν πέντε εργαζόμενοι της εταιρείας Laboratoires Pourquery, όλοι ελαφρά από την έκρηξη. Οι τρεις εξ αυτών μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για προληπτικές εξετάσεις.

Το περιστατικό συνέβη λίγο πριν τη 13:00 τοπική ώρα. Οι δράστες, οπλισμένοι, επιτέθηκαν στο εργαστήριο εξευγενισμού χρυσού και άλλων πολύτιμων μετάλλων. Αφού προκάλεσαν την έκρηξη για να μπουν, διέφυγαν με αυτοκίνητο.

Η αντίδραση της αστυνομίας ήταν άμεση. Αστυνομικοί της ειδικής Μονάδας Έρευνας και Επέμβασης (BRI) κατάφεραν να ακολουθήσουν τους δράστες και περίπου 50 λεπτά αργότερα, συνέλαβαν τους πέντε από αυτούς στη γειτονική πόλη Βενισέ. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, συνελήφθη επίσης και μια γυναίκα που είχε ενεργό συμμετοχή στη ληστεία.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν τουφέκια, περίστροφα και εκρηκτικές ύλες, ενώ η αστυνομία κατάφερε να ανακτήσει όλη τη λεία της ληστείας.

Τα βίντεο από τη δράση

Η επίθεση καταγράφηκε σε βίντεο από γείτονες του εργαστηρίου, τα οποία αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σε αυτά φαίνεται η στιγμή της έκρηξης, ενώ μπροστά από το κτίριο διακρίνεται ένα λευκό ημιφορτηγό που έφερε μπλε φάρο.

Στα πλάνα φαίνονται τρεις ένοπλοι να βγαίνουν από το κτίριο. Ο ένας φοράει κράνος και πορτοκαλί γιλέκο, ενώ ένας άλλος, μασκοφόρος, χρησιμοποιεί μια σκάλα για να ανέβει τη μεταλλική περίφραξη.

Σε άλλο βίντεο, ένας δράστης κρατώντας τουφέκι ανοίγει την πίσω πόρτα του οχήματος, την ώρα που ένας συνεργός του τοποθετεί μέσα μαύρες βαλίτσες.


TOP NEWS

uncached