Νέος γραμματέας του Οικουμενικού Πατριαρχείου αναδείχθηκε ο Βαρθολομαίος Σαμαράς
Νέος αρχιγραμματέας της Iεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου ανεδείχθη σήμερα ο αρχιμανδρίτης π. Βαρθολομαίος Σαμαράς.
Νέος αρχιγραμματέας της Iεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου ανεδείχθη σήμερα ο αρχιμανδρίτης π. Βαρθολομαίος Σαμαράς.
Νέος αρχιγραμματέας της Iεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου ανεδείχθη σήμερα ο αρχιμανδρίτης π. Βαρθολομαίος Σαμαράς.
Ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Ιερά Σύνοδο αναφέρει ότι στη θέση του υπό γραμματέα της Συνόδου που κατείχε μέχρι σήμερα ο π. Βαρθολομαίος θα προαχθεί που μέχρι σήμερα κωδικογράφος της Συνόδου πατήρ Ιωακείμ Μπιλης, ενώ νέος κωδικογράφος θα τοποοθετηθεί ο Διάκονος κ. Παΐσιος.
Η Σύνοδος την ίδια συνεδρία της εξέλεξε δύο νέους μητροπολίτες : τον μέχρι Πρωτοσύγκελλο κ. Στέφανο ως μητροπολίτη Καλλιουπόλεως καί Μαδύτου και των μέχρι τώρα Αρχιγραμματέα της Συνόδου πατέρα Ελπιδοφόρο Λαμπρινιάδη ως μητροπολίτη με τον τίτλο της ιστορικής Μητροπόλεως Προύσσης.
Η χειροτονία εψηφισμένου Καλλιουπόλεως καί Μαδύτου θα γίνει την Κυριακή της Ορθοδοξίας, του δε Εψηφισμένου Προύσης την Β’ Κυριακή των Νηστειών, στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου.
Η εκλογή και των δυο μητροπολιτών έγινε παμψηφεί κατόπιν προτάσεως του Πατριάρχου Βαρθολομαίου.
ολες οι ειδησεις
- Καραχάλιος κατά Καρυστιανού: «Να μας πει για την offshore και για τη χρηματοδότηση με 140.000 ευρώ» – «Υπάρχει και ένα μυστικό για τη Γρατσία και θα αποκαλυφθεί»
- Παλεύει για την ζωή της – Μια προσευχή για την Γωγώ Μαστροκώστα
- Αν ζούσε θα γινόταν 38 χρόνων
- Παναθηναϊκός: Νέο βίντεο από το γήπεδο στον Βοτανικό – Οι εξέδρες αρχίζουν να παίρνουν μορφή
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr