23 Δεκεμβρίου 2025
Δημοσίευση: 15:26'

Νίκη Κεραμέως: Ο άνθρωπος στο επίκεντρο της «επανάστασης» της Τεχνητής Νοημοσύνης

Ο συνδυασμός της τεχνολογίας με τον ανθρώπινο παράγοντα θα φέρει τα βέλτιστα αποτελέσματα, εκτίμησε η υπουργός Εργασίας.

Επιμέλεια: Νίκος Αλέπης
Δημοσίευση: 15:26’
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
Επιμέλεια: Νίκος Αλέπης

Ο συνδυασμός της τεχνολογίας με τον ανθρώπινο παράγοντα θα φέρει τα βέλτιστα αποτελέσματα, εκτίμησε η υπουργός Εργασίας.

Τα βέλτιστα αποτελέσματα από την τεχνολογική επανάσταση της Τεχνητής Νοημοσύνης θα έρθουν από το συνδυασμό της με τον ανθρώπινο παράγοντα, υπογράμμισε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως, χαιρετίζοντας το συνέδριο με θέμα «Η Εργασία μετά την ΑI – ο άνθρωπος στο επίκεντρο». Πρόσθεσε ότι είναι αναγκαία η συνεργασία κυβέρνησης και εθνικών κοινωνικών εταίρων, προκειμένου να προστατευθεί ο ανθρώπινος παράγοντας.

Λαμβάνοντας υπόψη το παραπάνω πλαίσιο, σημείωσε ότι η Πολιτεία πρέπει να επενδύει στον άνθρωπο στην κατεύθυνση της αναβάθμισης δεξιοτήτων και της επανακατάρτισης, αναφέροντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα με μισό εκατομμύριο ωφελούμενος, το οποίο έχουν ήδη ολοκληρώσει 450 χιλιάδες εργαζόμενοι.

Όσον αφορά στην αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης από την πολιτεία, η Νίκη Κεραμέως έδωσε δυο παραδείγματα. Το πρώτο αφορούσε την ψηφιοποίηση των χειρόγραφων καρτελών ενσήμων του e-EFKA με την χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης και το δεύτερο στην εφαρμογή «Job Match» της ΔΥΠΑ, η οποία συνδυάζει τα δεδομένα που μοιράζονται οι πολίτες με τα κριτήρια των επιχειρήσεων που αναζητούν εργαζόμενους.

Τέλος, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης αναφέρθηκε και στην προσπάθεια που γίνεται για τον επαναπατρισμό Ελλήνων που έφυγαν στο εξωτερικό, κυρίως την περίοδο της οικονομικής κρίσης, υποστηρίζοντας πως σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, πάνω από 422.000 Έλληνες έχουν ήδη επιστρέψει την τελευταία δεκαετία.


TOP NEWS

uncached