Νικήτας Κακλαμάνης: Το ψυχικό νόσημα δεν αποτελεί στίγμα
Μήνυμα κατά των αποκλεισμών από τον πρόεδρο της Βουλής για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας.
Μήνυμα κατά των αποκλεισμών από τον πρόεδρο της Βουλής για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας.
«Το ψυχικό νόσημα, είναι μια αρρώστια όπως όλες οι άλλες, δεν είναι αιτία να αποκλείονται από το κοινωνικό σύνολο οι άνθρωποι που πάσχουν», υπογράμμισε ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος επισκέφτηκε περίπτερο της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας στην πλατεία Συντάγματος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας. Ο πρόεδρος της Βουλής έστειλε μήνυμα ότι οι ψυχικά πάσχοντες δεν διαφέρουν σε τίποτα από τους συνανθρώπους τους. «Σήμερα είμαστε καλά, αύριο μπορεί να μην είμαστε αλλά μετά μπορούμε να γίνουμε πάλι καλά», είπε.
Ο Νικήτας Κακλαμάνης έκανε αναφορά στη θητεία του στο υπουργείο Υγείας, χαρακτηρίζοντας ως ένα από τα σημαντικότερα έργα του το κλείσιμο δύο ψυχιατρικών νοσοκομείων στα Χανιά και στην Πέτρα Ολύμπου. «Θυμάμαι τη χαρά τροφίμων που ήταν έγκλειστοι 30 έως 35 χρόνια κι’ αυτή την στιγμή ζουν σε προστατευόμενα διαμερίσματα», τόνισε και συμπλήρωσε: «Πολλοί εξ’ αυτών έχουν μπει στην παραγωγική διαδικασία. Ζουν ανάμεσά μας, σαν κανονικοί άνθρωποι, γιατί είναι κανονικοί άνθρωποι».
Ο Πρόεδρος της Βουλής δεσμεύτηκε ότι το Κοινοβούλιο θα σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια κοινωνικής ενσωμάτωσης των πασχόντων.
Τον Νικήτα Κακλαμάνη υποδέχτηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας, καθηγητής, Βασίλης Μποζίκος, ο οποίος ανέφερε ότι «η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, υπάρχει για να μας θυμίζει ότι και τις υπόλοιπες 364 μέρες του χρόνου θα πρέπει να φροντίζουμε την ψυχική μας υγεία όπως φροντίζουμε και τη σωματική μας». Κάλεσε όσους έχουν ψυχικό πρόβλημα να καταφύγουν στη βοήθεια ειδικών, προκειμένου να βοηθηθούν χωρίς προκατάληψη και στερεότυπα.
Στο περίπτερο του Ερυθρού Σταυρού
Ο πρόεδρος της Βουλής επισκέφθηκε επίσης το περίπτερο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και συνομίλησε με τον Πρόεδρο του ΕΕΣ, Αντώνη Αυγερινό υπογραμμίζοντας τη βούληση του Κοινοβουλίου για έμπρακτη υποστήριξη του στην ενημέρωση δράσεων και πρόληψης νόσων.
Η Βουλή, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, ο οποίος διαθέτει κινητή μονάδα με μαστογράφο, πρόκειται να επισκεφθεί γυναικείες φυλακές προκειμένου να κάνουν προληπτικό έλεγχο όσες τρόφιμες το επιθυμούν.
ολες οι ειδησεις
- Το «σπίτι» που δεν θυμάται τον ένοικο Πέτρο Παππά
- Η κόρη του Μπάμπη Λαζαρίδη μιλά πρώτη φορά: «Μου είπε μπαστ… όταν με γνώρισε η αδερφή του»
- Κατερίνα Καινούργιου: Αποχαιρέτησε τους τηλεθεατές για να γεννήσει – «Με συγκινεί που θα γυρίσω πολύ διαφορετική»
- Γίγαντας Πολονάρα – Επέστρεψε στις προπονήσεις μετά την μάχη με την λευχαιμία (Βίντεο)
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr