Νίκος Ανδρουλάκης: «Εγγυόμαστε ότι θα αναγεννήσουμε το ΕΣΥ»
«Είμαστε ο χώρος που αγωνίζεται για τις ιδέες της κοινωνικής δικαιοσύνης, της εθνικής αξιοπρέπειας και εγγυόμαστε ότι θα αναγεννήσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας και θα οικοδομήσουμε μια δημόσια παιδεία που θα δίνει ευκαιρίες σε όλα τα Ελληνόπουλα», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.
«Είμαστε ο χώρος που αγωνίζεται για τις ιδέες της κοινωνικής δικαιοσύνης, της εθνικής αξιοπρέπειας και εγγυόμαστε ότι θα αναγεννήσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας και θα οικοδομήσουμε μια δημόσια παιδεία που θα δίνει ευκαιρίες σε όλα τα Ελληνόπουλα», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.
Από την Κατερίνη, την οποία επισκέφθηκε το πρωί, ο Νίκος Ανδρουλάκης χαρακτήρισε περιφρονητικές τις δηλώσεις στελεχών της Νέας Δημοκρατίας για το Εθνικό Σύστημα Υγείας και υποστήριξε πως οι δηλώσεις αυτές υπογραμμίζουν ότι «η Νέα Δημοκρατία δεν έχει προτεραιότητα να αντιμετωπίσει τα μεγάλα κοινωνικά ζητήματα της εποχής μας, όπως είναι η αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στο ΕΚΑΒ και τα νοσοκομεία, η αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης, η ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά».
Ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έχει άλλες προτεραιότητες κι άλλο πρόγραμμα για την υγεία. «Γι’ αυτό ζητώ από τον ελληνικό λαό, από κάθε προοδευτικό, από κάθε δημοκράτη πολίτη να στηρίξει στις 25 Ιουνίου το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Παράταξη. Είμαστε ο χώρος που αγωνίζεται για τις ιδέες της κοινωνικής δικαιοσύνης, της εθνικής αξιοπρέπειας και εγγυόμαστε ότι θα αναγεννήσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας και θα οικοδομήσουμε μια δημόσια παιδεία που θα δίνει ευκαιρίες σε όλα τα Ελληνόπουλα», τόνισε.
Για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε πως «τόσο εδώ στην Πιερία όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα ασφυκτιούν. Πρέπει να υπάρξουν 120 δόσεις προς εφορία και ΕΦΚΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης να αξιοποιηθεί ώστε να υπάρχει χρηματοδοτικός φορέας που θα δώσει ρευστότητα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και όχι μόνο σε ισχυρές μεγάλες εταιρείες, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα. Πρέπει να στηρίξουμε αυτό το αρχιπέλαγος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ώστε να ανασυνταχθεί η ελληνική οικονομία».
Όσον αφορά την αγροτική παραγωγή, είπε ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ προτείνει την αναθεώρηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ σχετικά με τις καταστροφές λόγω της κλιματικής αλλαγής καθώς τη διασύνδεση του αγροτικού και του κτηνοτροφικού προϊόντος με τη μεταποίηση και τον τουρισμό.
«Στόχος μας δεν είναι να έχουμε μόνο 20 με 25 εκατομμύρια ταξιδιώτες που επισκέπτονται την Ελλάδα κάθε χρόνο, αλλά παράλληλα να γίνουν πρεσβευτές των μεταποιημένων προϊόντων του πρωτογενούς τομέα και να ενισχύσουμε τις εξαγωγές μας. Έτσι ο τουρισμός θα δώσει οικονομική δύναμη όχι μόνο στα νησιά και σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας, αλλά σε όλη την παραγωγική οικονομία. Στόχος μας είναι οι πολλές και καλές θέσεις εργασίας σε όλη την Ελλάδα για να μείνουν τα Ελληνόπουλα εδώ, να δημιουργήσουν, να κάνουν οικογένειες και να έχουμε ένα καλύτερο και πιο αισιόδοξο μέλλον», κατέληξε
ολες οι ειδησεις
- Το Φράγμα Ποταμών υπερχείλισε Οκτώβριο για πρώτη φορά από το 2008
- «Κίμων» και «Νέαρχος»: Τα δύο ατσάλινα θηρία που αλλάζουν τον ελληνικό Στόλο – 32 Aster, 8 Exocet και ραντάρ που «βλέπει» παντού
- Ανατολική Μεσόγειος: Νέο μέτωπο ισχύος απέναντι στην Τουρκία – Τα πολεμικά πλοία, το καλώδιο της Κάσου, οι συσχετισμοί ισχύος και τι διαθέτει κάθε πλευρά
- Σούπερ Αντετοκούνμπο στη νικηφόρα πρεμιέρα των Χιτ στο NBA Cup
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr