Νίκος Μανιός: Ορισμένοι θεωρούν ότι είναι επαναστάτες – Δεν αφήσαμε να περάσει ο τραμπουκισμός
«Σήμερα προσπάθησαν να αθετήσουν το βασικό σύνθημα του Πολυτεχνείου που είναι η Ελευθερία» τόνισε ο Νίκος Μανιός μετά την επίθεση που δέχτηκε.
«Σήμερα προσπάθησαν να αθετήσουν το βασικό σύνθημα του Πολυτεχνείου που είναι η Ελευθερία» τόνισε ο Νίκος Μανιός μετά την επίθεση που δέχτηκε.
Ο αγωνιστής και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός που βρέθηκε σήμερα στο Πολυτεχνείο για να τιμήσει την 48η επέτειο της εξέγερσης, τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι κατά τη διάρκεια μικροέντασης στην πύλη το πρωί. Ο Νίκος Μανιός, γραμματέας του «ΣΦΕΑ- Σύλλογος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974», τραυματίστηκε όταν ομάδα φοιτητών προσπάθησε να εμποδίσει αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει στεφάνι.
Η είδηση του τραυματισμού του Νίκου Μανιού, ο οποίος συμμετείχε στην εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973 και είναι γνωστός για την αντιφασιστική του δράση, προκάλεσε οργή.
Σε δήλωσή του ο Νίκος Μανιός επεσήμανε ότι «είμαι γραμματέας του “ΣΦΕΑ- Σύλλογος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974” και με αυτήν μου την ιδιότητα βρισκόμουν εκείνη την ώρα μέσα στο Πολυτεχνείο μαζί με τους συντρόφους μου».
«Σήμερα προσπάθησαν να αθετήσουν το βασικό σύνθημα του Πολυτεχνείου που είναι η Ελευθερία, ορισμένοι που νομίζουν ή θεωρούν τους εαυτούς τους ότι είναι κομμουνιστές επαναστάτες» σημείωσε μιλώντας στο debater.gr και συμπλήρωσε:
«Αυτές οι νοοτροπίες είναι ο φασισμός του αύριο, αλίμονο στους νέους αν καταλήξουν ότι αυτοί θα αποφασίζουν ποιος θα μιλάει και ποιος δεν θα μιλάει».
ολες οι ειδησεις
- Αλέξανδρος Γιωτόπουλος – Μετά τις δολοφονίες και το κελί… για μεζέδες στην Καισσαριανή
- Τελικά αυτός ήταν ο «Δράκος του Σέιχ Σου»;
- Στάσεις εργασίας εκπαιδευτικών: Πανελλαδικές κινητοποιήσεις της ΔΟΕ έως τις 19 Ιουνίου
- Γιώργος Μαζωνάκης: Η αλήθεια πίσω από τη φωτογραφία που προκάλεσε ανησυχία
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr