Νόστιμα γιουβαρλάκια με κοφτή ντομάτα
Σε μια λεκάνη βάζω τον κιμά, τα κρεμμύδια, το ρύζι, το φλιτζανάκι του καφέ λάδι, τον μαϊντανό, το αβγό, τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι.

Σε μια λεκάνη βάζω τον κιμά, τα κρεμμύδια, το ρύζι, το φλιτζανάκι του καφέ λάδι, τον μαϊντανό, το αβγό, τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι.
Υλικά
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 400 γρ. ρύζι γλασέ
- 2 κρεμμύδια ξερά, τριμμένα στον τρίφτη
- 1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι
- 2 ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη
- 1 αβγό
- 1 ποτηράκι του κρασιού χυμό λεμόνι
- 1 ποτηράκι του κρασιού λάδι
- 1 ντομάτα, ξεφλουδισμένη και χοντροκομμένη
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
- λίγο αλεύρι για να τα αλευρώσω
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζω τον κιμά, τα κρεμμύδια, το ρύζι, το φλιτζανάκι του καφέ λάδι, τον μαϊντανό, το αβγό, τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνω όλα τα υλικά πολύ καλά, μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους.
Πλάθω το μίγμα σε μικρά κεφτεδάκια και τα αλευρώνω. Σε μια κατσαρόλα βάζω νερό και προσθέτω το 1 ποτηράκι του κρασιού λάδι, αλάτι, πιπέρι, τη χοντροκομμένη ντομάτα και τον χυμό λεμονιού.
Μόλις βράσει το νερό, ρίχνω στην κατσαρόλα ένα ένα τα αλευρωμένα γιουβαρλάκια και τα αφήνω να βράσουν και να χυλώσουν. Τρώγονται ζεστά
ολες οι ειδησεις
- Τριμερής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ: Δένδιας – Επιδιώκουμε την εδραίωση ενός περιφερειακού πλαισίου ασφάλειας, μέσω του διαλόγου και της συνεργασίας
- Πάτρα: Σπασμένες οι ράγες του Προαστιακού – Αρνήθηκε να συνεχίσει ο μηχανοδηγός (Βίντεο)
- Χαλκιδική: Αυτός είναι ο 78χρονος «ξανθός μάγος» που βίαζε τη 16χρονη βαφτισιμιά του
- Παραμένει στη φυλακή ο Όσκαρ Πιστόριους – Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr