Ντάισελμπλουμ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο εξάμηνης παράτασης του προγράμματος
«Ανοιχτό παραμένει το θέμα της παράτασης του ελληνικού προγράμματος» δήλωσε σήμερα, από τις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος της ευρωομάδας, Γέρουν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στο Eurogroup.
«Ανοιχτό παραμένει το θέμα της παράτασης του ελληνικού προγράμματος» δήλωσε σήμερα, από τις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος της ευρωομάδας, Γέρουν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στο Eurogroup.
«Ανοιχτό παραμένει το θέμα της παράτασης του ελληνικού προγράμματος» δήλωσε σήμερα, από τις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος της ευρωομάδας, Γέρουν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στο Eurogroup.
Συγκεκριμένα, ερωτηθείς αν θα δοθεί εξάμηνη παράταση στο ελληνικό πρόγραμμα, ο Γ. Ντάισελμπλουμ απάντησε: «Δεν ξέρω. Θα ακούσουμε σήμερα τους θεσμούς που απαρτίζουν την τρόικα για να δούμε τι πιστεύουν, πόση πρόοδος έχει γίνει και ποιες περαιτέρω δεσμεύσεις έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση, και σε αυτή τη βάση θα αποφασίσουμε αν μπορούμε να ολοκληρώσουμε πριν τελειώσει η χρονιά ή αν θα χρειαστεί κάποια παράταση. Παραμένει ακόμα ένα ανοιχτό θέμα».
Ο Γ. Ντάισελμπλουμ είπε ότι πρέπει να αποφασιστεί αν το ελληνικό πρόγραμμα είναι δυνατόν να κλείσει στο τέλος του έτους ή αν θα χρειαστεί κάποια παράταση. «Το θέμα παραμένει ανοιχτό» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ωστόσο, ο πρόεδρος του Eurogroup εξέφρασε την ανησυχία του για τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα προς επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των ελληνικών Αρχών και της τρόικας, λέγοντας πως όλα τα εμπλεκόμενα μέρη θα πρέπει να προσπαθήσουν να προχωρήσουν όσο πιο πολύ γίνεται, έως το τέλος του έτους.
«Η Ελλάδα θα χρειαστεί λίγο χρόνο ακόμη για την εκταμίευση της τελευταίας δόσης, αν και σε γενικές γραμμές είναι σε καλό δρόμο» ανέφερε από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας. «Ίσως χρειαστεί να επιμηκύνουμε το πρόγραμμα, είναι κάτι πουτο έχουμε ξανακάνει άλλωστε» τόνισε ο Βόλφγκαν Σόιμπλε, ενώ σημείωσε ότι «Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων»
«Δεν θα ληφθούν σήμερα αποφάσεις για παράταση του ελληνικού προγράμματος, αλλά ελπίζω να υπάρξουν βήματα προόδου» τόνισε ο Γάλλος Επίτροπος προσερχόμενος στο Εurogroup.
Παράλληλα, αναγνώρισε τις προσπάθειες της Ελλάδας και τόνισε ότι η Κομισιόν εύχεται να υπάρξει συμφωνία. «Θέλουμε να προχωρήσουμε στην κατεύθυνση της εξόδου της Ελλάδας από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει και η Κομισιόν κατευθύνει όλες της τις δυνάμεις και τους πόρους για να επιτευχθεί ακριβώς αυτό» επεσήμανε.
ολες οι ειδησεις
- Σε λειτουργία ο Ψηφιακός Βοηθός Κρατικής Αρωγής για πληγέντες από φυσικές καταστροφές
- Η Ολλανδία προσφέρει 2 εκατ. ευρώ για πληροφορίες για τη σύλληψη του «Bolle Jos»
- Ντέμης Νικολαΐδης: Νέα σχέση για τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή – Ποια είναι η γυναίκα που βρίσκεται στο πλευρό του
- Νότης Σφακιανάκης: Σπάνια φωτογραφία με τον ανιψιό του για τα 67α γενέθλιά του – Οι δημόσιες ευχές και το μήνυμα αγάπης
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr