Ο Δούκας απαντά ξανά στον Χαρδαλιά: «Δεν θα επιτρέψουμε την υπέρογκη αύξηση των τελών ταφής, υπερβαίνει κάθε λογική»
Ο δήμαρχος Αθηναίων επισημαίνει ότι «οι αριθμοί είναι αμείλικτοι» ενώ στους ισχυρισμούς «δεν φταίω εγώ αλλά η κυβέρνηση» υπογραμμίζει ότι ο δήμος «καλείται να πληρώσει από 23,9 εκατ. ευρώ το 2024 για εισφορές και τέλη στον ΕΣΔΝΑ»
Ο δήμαρχος Αθηναίων επισημαίνει ότι «οι αριθμοί είναι αμείλικτοι» ενώ στους ισχυρισμούς «δεν φταίω εγώ αλλά η κυβέρνηση» υπογραμμίζει ότι ο δήμος «καλείται να πληρώσει από 23,9 εκατ. ευρώ το 2024 για εισφορές και τέλη στον ΕΣΔΝΑ»
«Δεν θα επιτρέψουμε την υπέρογκη αύξηση των τελών ταφής καθώς πρόκειται για επιβάρυνση που υπερβαίνει κάθε λογική» ανταπαντά ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας στην απάντηση της Περιφέρειας Αττικής ότι η σχετική απόφαση οφείλεται σε νόμο του ’21 και όχι στην Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΣΔΝΑ ή της περιφέρειας.
Ο δήμαρχος Αθηναίων επισημαίνει ότι «οι αριθμοί είναι αμείλικτοι» ενώ στους ισχυρισμούς «δεν φταίω εγώ αλλά η κυβέρνηση» υπογραμμίζει ότι ο δήμος «καλείται να πληρώσει από 23,9 εκατ. ευρώ το 2024 για εισφορές και τέλη στον ΕΣΔΝΑ (φορέα που διαχειρίζεται τα απορρίμματα στην Αττική), 35,3 εκατ. ευρώ το 2025 για τις ίδιες υπηρεσίες, με αντίστοιχη επιβάρυνση να καταγράφεται και στους λοιπούς δήμους της περιφέρειας.
Επιπλέον, ο δήμαρχος καλεί τον πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ και αντιπεριφερειάρχη Αττικής, να απαντήσει όχι μόνο για τις «πρωτοφανείς και εξοντωτικές» όπως τις χαρακτηρίζει, αποφάσεις, αλλά και στα ακόλουθα τρία ερωτήματα:
- Ποιο είναι το κατεπείγον της απόφασης του ΕΣΔΝΑ (στις 27/12) χωρίς μάλιστα την φυσική παρουσία των μελών της ΕΕ του Συνδέσμου.
- Γιατί δεν προηγήθηκε ούτε ο στοιχειώδης διάλογος με τους δήμους της Αττικής.
- Γιατί η απόφαση ελήφθη αφού είχαν ολοκληρωθεί και ψηφιστεί η προϋπολογισμοί τους για το 2025.
Ο δήμαρχος κλείνει την απάντησή του με τις παρακάτω δύο επισημάνσεις:
Πρώτον, είναι ανεπίτρεπτο ο αντιπεριφερειάρχης που (μαζί με τον τέως αντιδήμαρχο του κ. Μπακογιάννη) υπογράφει την απόφαση, να επικαλείται ανεπάρκεια ή αδυναμία σωστής λειτουργίας και διαχείρισης του Συνδέσμου που διοικεί για να αποφασίζει τις υπέρογκες επιβαρύνσεις στου δήμους.
Δεύτερον, είναι εξίσου ανεπίτρεπτο να ζητά από τους δήμους της Αττικής να πληρώσουν τα «σπασμένα» της δικής τους κακοδιαχείρισης στον ΕΔΣΝΑ όλα αυτά τα χρόνια.
ολες οι ειδησεις
- Καιρός: Νεφώσεις, τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά – Έως 17 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
- Οι Φρουροί της Επανάστασης τρολάρουν ξανά τον Τραμπ στα αγγλικά: Υou are fired!
- Βία ανηλίκων: Η συνεργασία θεσμών, εκπαιδευτικών και γονέων, το «κλειδί» για την πρόληψη
- Θεσσαλονίκη: Πρόστιμo 22.000 ευρώ σε 17χρονο μοτοσικλετιστή για επικίνδυνη οδήγηση
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr