Δημοσίευση: ’

Ο Ερντογάν στις ΗΠΑ στις 13 Νοεμβρίου – Τραμπ: Σημαντικός εταίρος η Τουρκία, θα συζητήσουμε τα F-35

Η συνάντηση οριστικοποιήθηκε την Τρίτη και η είδηση μεταδίδεται από το πρακτορείο Anadolu

Δημοσίευση: ’
Ο Ερντογάν στις ΗΠΑ στις 13 Νοεμβρίου – Τραμπ: Σημαντικός εταίρος η Τουρκία, θα συζητήσουμε τα F-35

Η συνάντηση οριστικοποιήθηκε την Τρίτη και η είδηση μεταδίδεται από το πρακτορείο Anadolu

Στις 13 Νοεμβρίου θα συναντηθεί με τον αμερικανό πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η συνάντηση οριστικοποιήθηκε την Τρίτη και η είδηση μεταδίδεται από το πρακτορείο Anadolu, ενώ και ο πρόεδρος Τραμπ έγραψε στο twitter ότι ο Ερντογάν μεταβαίνει στις ΗΠΑ στις 13 του ερχόμενου μήνα ως προσκεκλημένος του.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος Τραμπ, επανήλθε μέσω twitter στην Τουρκία και μετά τις χθεσινές του απειλές ότι μπορεί να συντρίψει την οικονομία της, σήμερα  επανέρχεται σε εντελώς διαφορετικό κλίμα: «Τόσοι πολλοί άνθρωποι ξεχνούν ότι η Τουρκία είναι ένας μεγάλος εμπορικός εταίρος των Ηνωμένων Πολιτειών, στην πραγματικότητα αυτή κάνει το δομικό ατσάλινο πλαίσιο για τα δικά μας F-35 .Ήταν επίσης καλό που συνεργαστήκαμε γιατί με βοήθησαν να σώσω πολλές ζωές στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας », γράφει ο Αμερικανός πρόεδρος στο αγαπημένο του μέσο, το Twitter.

Πάντως, ο Τραμπ διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν «εγκαταλείψει» τους Κούρδους, δύο ημέρες αφότου ανακοίνωσε την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων στις περιοχές που βρίσκονται κοντά στα τουρκικά σύνορα, στη βόρεια Συρία. «Βρισκόμαστε στη διαδικασία αποχώρησης από τη Συρία, όμως δεν έχουμε σε καμία περίπτωση εγκαταλείψει τους Κούρδους που είναι ξεχωριστοί άνθρωποι και υπέροχοι μαχητές» ήταν το tweet που έγραψε ο μεγιστάνας. «Βοηθάμε τους Κούρδους οικονομικά (παρέχοντάς τους) όπλα» συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Δευτέρα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ προειδοποίησε πως αν η Τουρκία κάνει κάτι που η Ουάσιγκτον θεωρήσει ότι η Άγκυρα κινείται “εκτός ορίων”, τότε οι ΗΠΑ θα «καταστρέψουν ολοσχερώς και θα εξαφανίσουν την οικονομία της Τουρκίας».

«Όπως έχω πει ξεκάθαρα στο παρελθόν, και απλά για να το επαναλάβω, αν η Τουρκία κάνει οτιδήποτε το οποίο κατά την σπουδαία και απαράμιλλη σοφία μου, θεωρηθεί εκτός ορίων, θα καταστρέψω ολοσχερώς και θα εξαλείψω την οικονομία της Τουρκίας (το έκανα ξανά στο παρελθόν!).

Πρέπει μαζί με την Ευρώπη και άλλους να έχουν το νου τους στους αιχμαλώτους μαχητές του ISIS και τις οικογένειές τους. Οι ΗΠΑ έκαναν πολλά περισσότερα από όσα θα περίμενε κανείς, συμπεριλαμβανομένης και της αιχμαλωσίας του 100% του Ισλαμικού Κράτους. Είναι ώρα τώρα και για άλλους στην περιοχή, κάποιοι με μεγάλο πλούτο, να προστατεύσουν τα ίδια τους τα εδάφη. ΟΙ ΗΠΑ ΕΙΝΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ», έγραψε.

 
Μείνετε ενημερωμένοι με το Newpost. Ακολουθήστε μας για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.