Ο IDF βομβαρδίζει τη Γάζα: Σε θρίλερ εξελίσσεται η συμφωνία εκεχειρίας Ισραήλ-Χαμάς
Τουλάχιστον 8 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας σήμερα το πρωί μετά τις 08:30, ώρα κατά την οποία θα έπρεπε να τεθεί σε ισχύ η εκεχειρία στην οποία έχουν συμφωνήσει Ισραήλ και Χαμάς
Τουλάχιστον 8 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας σήμερα το πρωί μετά τις 08:30, ώρα κατά την οποία θα έπρεπε να τεθεί σε ισχύ η εκεχειρία στην οποία έχουν συμφωνήσει Ισραήλ και Χαμάς
Σε πραγματικό θρίλερ φαίνεται πως εξελίσσεται η συμφωνία εκεχειρίας ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς η οποία τελικώς δεν ξεκίνησε στις 8:30 το πρωί της Κυριακής, όπως είχε άλλωστε συμφωνηθεί μεταξύ των δύο πλευρών. Η αιτία της εξέλιξης αυτής, είναι πως -σύμφωνα με τον Νετανιάχου-, η Χαμάς ακόμη δεν έχει ανακοινώσει τα ονόματα των ομήρων που θα αφεθούν ελεύθεροι στην πρώτη φάση.
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ είχε δώσει ρητή εντολή στον IDF να είναι σε ετοιμότητα, κάτι το οποίο φαίνεται πωςι έγινε, μιας και το τεχνικό πρόβλημα το οποίο προφασίστηκε η Χαμάς, μάλλον δεν έχει λυθεί έως τώρα.
Βομβαρδισμοί στόχων στη Γάζα – Τουλάχιστον 8 νεκροί
Τουλάχιστον 8 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας σήμερα το πρωί μετά τις 08:30, ώρα κατά την οποία θα έπρεπε να τεθεί σε ισχύ η εκεχειρία στην οποία έχουν συμφωνήσει Ισραήλ και Χαμάς, ανακοίνωσε η παλαιστινιακή πολιτική προστασία.
“Πέντε μάρτυρες έπεσαν στην πόλη της Γάζας και τρεις ακόμη αλλού στο βόρειο τμήμα” του παλαιστινιακού θύλακα, δήλωσε ο Μάχμουντ Μπασάλ εκπρόσωπος της πολιτικής προστασίας, κάνοντας λόγο και για 25 τραυματίες.
Από την πλευρά του ο ισραηλινός στρατός ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι πλήττει “στόχους τρομοκρατών” στη Γάζα.
Πολλές εκρήξεις ακούστηκαν και σύννεφα μαύρου καπνού υψώθηκαν στη Μπέιτ Χανούν μετά τις 09:00 τοπική ώρα, δήλωσε δημοσιογράφος του AFP που βρίσκεται στην ισραηλινή πόλη Σντερότ που συνορεύει με τη Γάζα.
Νωρίτερα ο Ντάνιελ Χαγκάρι, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, είχε επισημάνει ότι θα καθυστερήσει να τεθεί σε εφαρμογή η εκεχειρία — που ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 08:30 τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας–, καθώς η Χαμάς δεν έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις της να παράσχει στο Ισραήλ τον κατάλογο με τα ονόματα των ομήρων που θα αφήσει ελεύθερους σήμερα.
Η ανακοίνωση του εκπροσώπου των IDF
Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε σήμερα ότι η εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας -που ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 08:30 τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας- δεν θα τεθεί σε ισχύ εφόσον η Χαμάς δεν τηρεί τις υποχρεώσεις της να στείλει στο Ισραήλ τον κατάλογο με τα ονόματα των ομήρων που θα αφεθούν ελεύθεροι.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο στρατός του Ισραήλ είναι έτοιμος να εφαρμόσει την εκεχειρία, αλλά και έτοιμος να απαντήσει αν η Χαμάς δεν τηρήσει τους όρους της συμφωνίας.
Εξάλλου σημείωσε ότι εφόσον το παλαιστινιακό κίνημα δεν τηρεί τις υποχρεώσεις του, το Ισραήλ θα συνεχίσει τις επιθέσεις.
ολες οι ειδησεις
- Ιστορική απόφαση για τα Τέμπη: Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών αναγνωρίζει την ευθύνη του Ελληνικού Δημοσίου – Αποζημίωση 400.000 ευρώ σε 4 συγγενείς θυμάτων
- Σενάρια πρόωρων εκλογών και διαβεβαιώσεις για κάλπες το 2027
- Τσίπρας σε mode παρελθόντος: Επίθεση στο ΠΑΣΟΚ για τη δεύτερη θέση και «αντίπαλος» με… γνωστή συνταγή
- Ανάμεσα στην κατάθλιψη και την μεγαλοφυΐα
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr