19 Μαρτίου 2026
Δημοσίευση: 06:30'

Ο καιρός της Πέμπτης: Πτώση της θερμοκρασίας, λασποβροχές και ισχυροί άνεμοι 8 μποφόρ

Χαμηλές θερμοκρασίες για την εποχή, καταιγίδες σε Ιόνιο και Πελοπόννησο, χιόνια στα ορεινά και ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο

Επιμέλεια: Δημήτρης Καΐμάς
Δημοσίευση: 06:30’
Καιρός Μαρουσάκης
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
Επιμέλεια: Δημήτρης Καΐμάς

Χαμηλές θερμοκρασίες για την εποχή, καταιγίδες σε Ιόνιο και Πελοπόννησο, χιόνια στα ορεινά και ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο

Η Πέμπτη 19 Μαρτίου 2026 φέρνει επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με βροχές, καταιγίδες, χιονοπτώσεις στα ορεινά και αισθητά χαμηλές θερμοκρασίες για την εποχή, ενώ οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάσουν κατά τόπους τα 8 μποφόρ.

Πού θα σημειωθούν τα πιο έντονα φαινόμενα

Το κύμα κακοκαιρίας επηρεάζει κυρίως τη Δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, το Ιόνιο, το Αιγαίο και την Κρήτη. Οι βροχοπτώσεις θα είναι πιο εκτεταμένες στις παραπάνω περιοχές, ενώ καταιγίδες αναμένονται κυρίως στο Νότιο Ιόνιο και στα δυτικά της Πελοποννήσου.

Στα ορεινά των ηπειρωτικών θα σημειωθούν χιονοπτώσεις, ενώ τα φαινόμενα σε Δυτική Μακεδονία και Θεσσαλία θα παρουσιάσουν εξασθένηση από το μεσημέρι και μετά. Παράλληλα, η ατμόσφαιρα θα παραμείνει επιβαρυμένη, καθώς οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης θα είναι αυξημένες.

Πόσο θα πέσει η θερμοκρασία

Η θερμοκρασία θα κινηθεί σε επίπεδα χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή, με σημαντικές διαφοροποιήσεις ανά περιοχή.

Στη Δυτική Μακεδονία ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 0 έως 8 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 3 έως 13. Στη Θεσσαλία οι τιμές θα φτάσουν έως τους 12 βαθμούς, ενώ σε Ήπειρο, Στερεά και Πελοπόννησο δεν θα ξεπεράσουν τους 13.

Στα νησιά του Ιονίου η θερμοκρασία θα κινηθεί από 8 έως 12 βαθμούς, στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο από 7 έως 11, στις Κυκλάδες από 8 έως 15, στα Δωδεκάνησα από 12 έως 16 και στην Κρήτη από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στο γεγονός ότι η ελάχιστη θερμοκρασία στις περισσότερες περιοχές θα σημειωθεί προς το τέλος του 24ώρου, με εξαίρεση τη Μακεδονία και τη Θράκη όπου θα καταγραφεί νωρίς το πρωί.

Άνεμοι έως 8 μποφόρ – Πού θα είναι πιο ισχυροί

Οι άνεμοι θα αποτελέσουν βασικό χαρακτηριστικό της ημέρας, κυρίως στα πελάγη.

Στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 5 έως 7 μποφόρ και πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ, δημιουργώντας δύσκολες συνθήκες στις θαλάσσιες μετακινήσεις.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί 4 έως 6 μποφόρ, ωστόσο από το πρωί έως το απόγευμα θα ενισχυθούν τοπικά φτάνοντας τα 7 μποφόρ.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με το meteo, στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές κυρίως στα βόρεια του νομού, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και στα ανατολικά και νότια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας θα κυμανθεί από 8 έως 12 βαθμούς, με τη χαμηλότερη τιμή να καταγράφεται το βράδυ.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος, με ασθενείς ανέμους έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου, ενώ και εδώ η παρουσία σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αισθητή.

Τι να περιμένουμε τις επόμενες ώρες

Η εικόνα του καιρού δείχνει ένα μικτό σκηνικό με βροχές, σκόνη και έντονο αέρα, που θα επηρεάσει την καθημερινότητα σε αρκετές περιοχές της χώρας. Η σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι σε βόρειες περιοχές αποτελεί το πρώτο σημάδι βελτίωσης, ωστόσο οι χαμηλές θερμοκρασίες και οι ισχυροί άνεμοι θα διατηρηθούν μέχρι και το βράδυ.


TOP NEWS

uncached