Ο Τραμπ διόρισε υπουργό Εξωτερικών τον Ρεξ Τίλερσον
Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα ότι υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησής του θα είναι ο Ρεξ Τίλερσον, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του πετρελαϊκού ομίλου ExxonMobil.
Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα ότι υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησής του θα είναι ο Ρεξ Τίλερσον, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του πετρελαϊκού ομίλου ExxonMobil.
Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα ότι υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησής του θα είναι ο Ρεξ Τίλερσον, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του πετρελαϊκού ομίλου ExxonMobil, ο οποίος διατηρεί στενές σχέσεις με τη Ρωσία, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.
«Η αποφασιστικότητά του, η μεγάλη εμπειρία του και η βαθιά κατανόηση που έχει για τη γεωπολιτική τον καθιστούν μια εξαίρετη επιλογή για τη θέση του υπουργού Εξωτερικών. Θα προωθήσει την περιφερειακή σταθερότητα και θα επικεντρωθεί στα βασικά θέματα εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ», τόνισε ο Τραμπ στην ανακοίνωση που εξέδωσε η μεταβατική του ομάδα.
Ο Τίλερσον, 64 ετών, που γνωρίζει προσωπικά τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, αναμένεται να αναλάβει την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας, που είναι τεταμένες μετά την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία και τις διαφορές των δύο χωρών αναφορικά με τον πόλεμο στη Συρία.
Η επικύρωση του διορισμού του Τίλερσον από το Κογκρέσο κινδυνεύει να είναι περίπλοκη, εξαιτίας των δεσμών του με τη Ρωσία, την οποία η CIA κατηγόρησε ότι επενέβη στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ υπέρ του Τραμπ.
ολες οι ειδησεις
- Πτήσεις και καθυστερήσεις: Τα 5 πιο αγχωτικά ευρωπαϊκά δρομολόγια για τους επιβάτες
- Η Ζωή στο Ναύπλιο το 1828: Μια Ελλάδα που δεν έχετε ξαναδεί (Βίντεο)
- Ρώσος κασκαντέρ προσπάθησε να μεταφέρει ελικόπτερο με αγροτικό – Κατέληξαν και τα δύο στο έδαφος (Βίντεο)
- 12ο The Greek Film Festival in Berlin – Άνοιξαν οι αιτήσεις συμμετοχής
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr