28 Φεβρουαρίου 2026
Δημοσίευση: 22:41'

O Τραμπ σε «τηλεφωνικό γύρο» με Σαουδική Αραβία, Κατάρ και ΗΑΕ – Eποπτεύει την επιχείρηση από το Μαρ-α-Λάγκο

Σε αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες με ηγέτες-κλειδιά του Κόλπου προχώρησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Δημοσίευση: 22:41’
Ο Ντόναλντ Τραμπ
EPA/Samuel Corum / POOL

Σε αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες με ηγέτες-κλειδιά του Κόλπου προχώρησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Σε αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες με ηγέτες-κλειδιά του Κόλπου προχώρησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, στο φόντο της στρατιωτικής κλιμάκωσης με το Ιράν. Όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπός του Κάρολαϊν Λέβιτ σε ανάρτηση στο X, ο Αμερικανός πρόεδρος συνομίλησε με τους ηγέτες της Σαουδικής Αραβίας, του Κατάρ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, καθώς και με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Τραμπ εποπτεύει τις αμερικανικές επιχειρήσεις κατά του Ιράν από την πολυτελή κατοικία του στο Mar-a-Lago στη Φλόριντα, γεγονός που υπογραμμίζει ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται σε συνθήκες συνεχούς πολιτικο-στρατιωτικού συντονισμού σε υψηλό επίπεδο.

Βούτσιτς για Ιράν: «Ζούμε το ίδιο έργο με το 1999 στη Σερβία» – «Στόχος η αλλαγή καθεστώτος»

Την ίδια ώρα, ισραηλινά μέσα σημειώνουν ότι αρκετές χώρες του Κόλπου ήταν μεταξύ εκείνων που παρότρυναν έντονα τον Τραμπ να μην προχωρήσει σε πλήγματα, λόγω φόβων ότι μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να οδηγήσει σε ευρύτερη περιφερειακή κλιμάκωση και να βάλει στο στόχαστρο κρίσιμες υποδομές και βάσεις στην περιοχή.

Σε αυτό το κλίμα, οι επικοινωνίες του Λευκού Οίκου με Ριάντ, Ντόχα και Άμπου Ντάμπι θεωρούνται ιδιαίτερα κρίσιμες, καθώς οι χώρες αυτές παίζουν κομβικό ρόλο τόσο στο διπλωματικό παρασκήνιο, όσο και στην ασφάλεια του Περσικού Κόλπου, ειδικά μετά τις αναφορές για αντίποινα και χτυπήματα σε αμερικανικούς/συμμαχικούς στόχους στην περιοχή.


TOP NEWS

uncached