3 Νοεμβρίου 2022
Δημοσίευση15:56

Οι εκλογές, ο…ξιφομάχος παράγοντας και ο Τζίτζι

Η συζήτηση για τις εκλογές έχει ήδη ανοίξει από τον περασμένο Ιούνιο μη πω και νωρίτερα. Όχι αυτή την φορά με ευθύνη των δημοσιογράφων όπως συχνά συνηθίζουν να λένε οι πολιτικοί.

Δημοσίευση 15:56’

Η συζήτηση για τις εκλογές έχει ήδη ανοίξει από τον περασμένο Ιούνιο μη πω και νωρίτερα. Όχι αυτή την φορά με ευθύνη των δημοσιογράφων όπως συχνά συνηθίζουν να λένε οι πολιτικοί.

Η ευθύνη ανήκει κυριολεκτικά στους πολιτικούς αρχηγούς. Από την μια η αντιπολίτευση φωνάζει για εκλογές εδώ και κάνα χρόνο και από την άλλη ο Πρωθυπουργός άφησε- τον Ιούλιο εάν θυμάμαι καλά -ανοιχτό το ενδεχόμενο να στηθούν οι κάλπες τον Οκτώβριο που μόλις μας αποχαιρέτησε.

Όπως και νάχει οι εκλογές θα διεξαχθούν σε πέντε ή έξη μήνες το αργότερο. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η προκήρυξη θα γίνει στις αρχές Απριλίου. Και θα πάμε στις κάλπες έναν μήνα μετά. Μόνο που αυτή η εκλογική αναμέτρηση θα γίνει με το εκλογικό σύστημα της αναλογικής. Όχι της ανόθευτης αλλά με ένα παρόμοιο σύστημα αναλογικού τύπου.

Το απόκτημα αυτό του εκλογικού συστήματος μοιάζει πολύ εύθραυστό για κανένας δεν φαίνεται διατεθειμένος να βάλει το χέρι του στο ευαγγέλιο ότι τον Μάιο θα έχουμε Κυβέρνηση. Και αυτό ανεξάρτητα ποιο κόμμα θα είναι πρώτο και ποιο δεύτερο. Έτσι θα περάσουμε εκεί κατά τα μέσα Ιουνίου σε μια δεύτερη αναμέτρηση με τον εκλογικό νόμο που ψήφισε η Νέα Δημοκρατία. Δηλαδή το πρώτο κόμμα θα παίρνει bonus 40 έδρες. Κάπως έτσι δηλαδή. Η μάχη πάντως δεν θα δοθεί στη πρόσοψη των ιδεολογικών διαφορών αλλά για καθαρά λόγους συμφέροντος των πολιτών. Τι όχι;

Και να πω και το εξής. Τα στατιστικά στοιχεία καμία σημασία δεν έχουν. Στις λεπτομέρειες θα παιχτεί το (πολιτικό) παιχνίδι.

……………………………………………………………

Γίνεται σύσκεψη μεταξύ κυβερνητικών στελεχών. Η συζήτηση έχει ανάψει για τα καλά και η οποία αφορούσε εάν θα γινόταν ανοιχτή συνεδρίαση για το ζήτημα των υποκλοπών ή όχι. Κορυφαίος παράγοντας ξιφουλκούσε υπέρ της κλειστής συνεδρίασης. Οι άλλοι προσπαθούσαν να τον μεταπείσουν αλλά δεν καταλάβαινε τίποτα. Χαμός στην αίθουσα.

Ξαφνικά, μετά από καμιά δεκαριά λεπτά περίπου, μπαίνει στην αίθουσα ο Πρωθυπουργός. Λοιπόν, τους λέει, η συνεδρίαση θα είναι ανοιχτή!  Ο… ξιφομάχος γύρισε το κεφάλι στον Πρόεδρο και αναφώνησε: «Επιτέλους! αυτή είναι η σωστή απόφαση!»

Αυτό το περιστατικό μου θύμισε αυτό που είχε πει ο  Γκραούτσο Μαρξ: Αυτές είναι οι αρχές μου. Και εάν δεν  αρέσουν…εντάξει έχω κι άλλες!!!

…………………………………………………………………..

Μου λέει φίλος καλός ότι ενώ η Βούλα Πατουλίδου επιθυμεί διακαώς να είναι υποψήφια στις Ευρωεκλογές ο Τζίτζι, γνωστός και ως Τζιτζικώστας, φαίνεται ότι έχει αποφασίσει να την εμποδίσει. Εάν οι αρμόδιοι παράγοντες θέλουν να μάθουν το γιατί δεν έχουν παρά να το αναζητήσουν στο εσωκομματικό πεδίο της Νέας Δημοκρατίας.

Με τις υγείες τους!!!