24 Ιουλίου 2025
Δημοσίευση: 09:52'

Οι Μακρόν μηνύουν Αμερικανίδα ινφλουένσερ, που επιμένει ότι η Μπριζίτ είναι άνδρας

«Ως εδώ» λέει το προεδρικό ζευγάρι της Γαλλίας για τις φήμες που διακινούνται μέσα από εκπομπές και podcasts.

Επιμέλεια: Νίκος Αλέπης
Δημοσίευση: 09:52’
(EPA/BERTRAND GUAY)
Επιμέλεια: Νίκος Αλέπης

«Ως εδώ» λέει το προεδρικό ζευγάρι της Γαλλίας για τις φήμες που διακινούνται μέσα από εκπομπές και podcasts.

Αγωγή κατά της (ακρο)δεξιάς πολιτικής σχολιάστριας, Κάντας Όουενς, κατέθεσαν ο Εμανουέλ και η Μπριζίτ Μακρόν, κατηγορώντας την για συκοφαντική δυσφήμιση. Η Όουενς, που έχει κοινό εκατομμυρίων Αμερικανών, ήταν ανάμεσα σε εκείνους που διακινούσαν τη φήμη ότι η σύζυγος του Γάλλου προέδρου γεννήθηκε άνδρας.

Στην αγωγή του, το ζεύγος Μακρόν αναφέρει ότι ζήτησε από την Όουενς να ανακαλέσει, αλλά εκείνη όχι μόνο δεν το έπραξε, αλλά αντίθετα κυκλοφόρησε podcast 8 επεισοδίων με τίτλο «γίνομαι η Μπριζίτ». Επιπλέον, η Όουενς προχώρησε σε εξωφρενικούς ισχυρισμούς και για τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, όπως ότι η CIA επέλεξε τον Μακρόν για το αξίωμα, μέσω του προγράμματος ελέγχου του νου MKUltra!

«Επειδή η κ. Όουενς συστηματικά απαντούσε στα αιτήματα των δικηγόρων μας επαναλαμβάνοντας αυτά τα ψεύδη, καταλήξαμε ότι στο συμπέρασμα ότι η προσφυγή στη Δικαιοσύνη ήταν η μόνη εναπομένουσα οδός», ανέφεραν οι Μακρόν.

«Κάθε φορά που οι Μακρόν φεύγουν από το σπίτι τους, το κάνουν γνωρίζοντας ότι αμέτρητοι άνθρωποι έχουν ακούσει, και πολλοί πιστεύουν, αυτές τις αθλιότητες. Πρόκειται για εισβολή στην προσωπική ζωή τους, είναι απανθρωποποιητικό και βαθιά άδικο», υπογραμμίζεται στην αγωγή.

Σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στους Financial Times, το πρώτο ζεύγος της Γαλλίας είναι διατεθειμένο να εμφανιστεί στο δικαστήριο του Ντέλαγουερ, όπου κατατέθηκε η αγωγή, προκειμένου να καταθέσει.

Εκπρόσωπος της Όουενς δήλωσε ότι η ινφλουένσερ «δεν προτίθεται να βγάλει τον σκασμό», υποστηρίζοντας ότι η αγωγή είναι μια επίθεση από μια ξένη κυβέρνηση στην ελευθερία της έκφρασης μιας ανεξάρτητης δημοσιογράφου.


TOP NEWS

uncached