Οι όροι της συμφωνίας ΔΕΗ – ΛΑΡΚΟ
Πολύωρη συνάντηση χθες των διοικήσεων των δύο εταιρειών.
Πολύωρη συνάντηση χθες των διοικήσεων των δύο εταιρειών.
Ποσό της τάξης των 4,5 εκατομμυρίων ευρώ τον μήνα καλείται να καταβάλλει η ΛΑΡΚΟ στη ΔΕΗ στο πλαίσιο της συμφωνίας των δύο πλευρών για την υπογραφή νέας σύμβασης για την τροφοδοσία της βιομηχανίας με ηλεκτρική ενέργεια.
Μετά την πολύωρη συνάντηση των διοικήσεων των δύο εταιρειών, που πραγματοποιήθηκε χθες, η συμφωνία οριστικοποιείται και αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα, ίσως και σήμερα.
Βασικός όρος της σύμβασης είναι η παροχή εγγυήσεων για την αποπληρωμή της τρέχουσας κατανάλωσης ρεύματος, κάτι που προϋποθέτει και τη μείωση του όγκου της παραγωγής νικελίου από την ΛΑΡΚΟ.
Πηγές της ΔΕΗ ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι πέρα από τη διασφάλιση πως δεν θα δημιουργούνται νέα χρέη, θα υπάρχει πρόβλεψη και για τη σταδιακή αποπληρωμή των οφειλών που έχουν συσσωρευτεί τα προηγούμενα χρόνια, οι οποίες κυμαίνονται στο επίπεδο των 300 εκατομμυρίων ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΗ έχει δώσει τελική προθεσμία έως την ερχόμενη Παρασκευή 11 Ιανουαρίου πριν προχωρήσει στην άρση της εκπροσώπησης της εταιρείας που θα οδηγούσε στη διακοπή ηλεκτροδότησης των εγκαταστάσεων.
Η προηγούμενη σύμβαση για την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας υπεγράφη μεταξύ των δύο εταιρειών τον Ιούνιο του 2017.
ολες οι ειδησεις
- Σαουδική Αραβία: Το κλείσιμο του αεροδρομίου στο Ριάντ διαταράσσει την οικονομική ζωή του βασιλείου
- Σ.Αραβία: Αναχαιτίστηκε βαλλιστικός πύραυλος των Χούθι με στόχο το Ριάντ
- Κιμ Καρντάσιαν: Με vintage τουαλέτα του 1951 και διαμάντια άνω των 65 καρατίων στο Academy Museum Gala
- Τσουκαλάς: Η ευημερία είναι το «φάρμακο» για την κοινωνική ειρήνη
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr