Οι πωλήσεις σαμπάνιας βυθίζονται επειδή οι άνθρωποι δεν θέλουν να γιορτάσουν
Οι πωλήσεις σαμπάνιας έχουν χάσει το «ποπ» τους, καθώς οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο δεν έχουν διάθεση να πουν «στην υγειά μας».
Οι πωλήσεις σαμπάνιας έχουν χάσει το «ποπ» τους, καθώς οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο δεν έχουν διάθεση να πουν «στην υγειά μας».
Ο συνολικός αριθμός των αποστολών σαμπάνιας από τη Γαλλία υποχώρησε σχεδόν κατά 10% πέρυσι, στα 271 εκατομμύρια φιάλες, σηματοδοτώντας τη δεύτερη συνεχή χρονιά πτώσης, καθώς οι καταναλωτές που είναι κουρασμένοι από τον πληθωρισμό περιορίζουν τις πωλήσεις και μια γενικά κακή διάθεση διαχέεται σε όλο τον κόσμο.
Αυτό προκύπτει από τη νέα έκθεση της Comité Champagne, μιας εμπορικής ένωσης που εκπροσωπεί περισσότερους από 16.000 αμπελουργούς και 320 οίκους σαμπάνιας, η οποία παρουσιάζει μια δυσοίωνη εικόνα του κλάδου που ευθυγραμμίζεται με τις πωλήσεις άλλων αλκοολούχων ποτών.
Ο Maxime Toubart, συμπρόεδρος της οργάνωσης, δήλωσε ευθέως ότι «δεν είναι καιρός για πανηγυρισμούς, με τον πληθωρισμό, τις συγκρούσεις σε όλο τον κόσμο, την οικονομική αβεβαιότητα και την πολιτική στάση αναμονής σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες αγορές της Σαμπάνιας», συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και της Γαλλίας.
Οι πωλήσεις του εγχώριου ποτού στη Γαλλία υποχώρησαν επίσης κατά 7%, σε 118 εκατομμύρια φιάλες, επειδή «η εγχώρια αγορά εξακολουθεί να υποφέρει από το επικρατούν ζοφερό πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Η Γαλλία διεξήγαγε πρόωρες εκλογές το καλοκαίρι, οι οποίες οδήγησαν σε ένα κοινοβούλιο χωρίς ψήφο.
Ο γαλλικός γίγαντας πολυτελείας LVMH έδωσε για πρώτη φορά σήμα τον Ιούλιο ότι το 2024 θα ήταν μια δύσκολη χρονιά για τη Σαμπάνια, όταν ανέφερε μείωση 15% στις πωλήσεις για το πρώτο εξάμηνο του έτους.
Παρά τις μειώσεις, ο συμπρόεδρος της ένωσης David Chatillon επανέλαβε ότι η Σαμπάνια είναι ένα «σταθερό, βιώσιμο οργανωτικό μοντέλο που έχει αποδείξει την αξία του, ακόμη και μπροστά στις αντιξοότητες, γεγονός που της δίνει αυτοπεποίθηση για το μέλλον».
«Η σαμπάνια είναι αρκετά συνδεδεμένη με τη γιορτή, την ευτυχία κ.λπ.», δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της LVMH, Jean-Jacques Guiony, σε μια κλήση για τα κέρδη.
«Ίσως η τρέχουσα παγκόσμια κατάσταση, είτε είναι γεωπολιτική είτε μακροοικονομική, να μην οδηγεί τους ανθρώπους να χαρούν και να ανοίξουν μπουκάλια σαμπάνιας».
Η LVMH είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός σαμπάνιας στον κόσμο και κατέχει μεταξύ άλλων τις Dom Pérignon, Krug και Veuve Clicquot. Πέρυσι, η εταιρεία επένδυσε ένα μη ανακοινώσιμο τίμημα στο French Bloom, ένα μη αλκοολούχο αφρώδες κρασί, σηματοδοτώντας την πρώτη της είσοδο στην κατηγορία.
Η Rémy Cointreau, ένας γαλλικός όμιλος αλκοολούχων ποτών στον οποίο ανήκει η υποστηριζόμενη από τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο σαμπάνια Telmont, δημοσίευσε επίσης πρόσφατα μια οικονομική έκθεση που προέβλεπε μια πιο απότομη μείωση των πωλήσεων από ό,τι αναμενόταν, λόγω των πελατών που περικόπτουν τις δαπάνες τους.
Η περιοχή της Γαλλίας αγωνίζεται επίσης με ακραία καιρικά φαινόμενα, συμπεριλαμβανομένης της μεγάλης ζέστης και του πρόωρου παγετού, με αποτέλεσμα οι οινοπαραγωγοί το 2021 να δουν τη μικρότερη συγκομιδή από το 1957. Σε απάντηση, οι οίκοι σαμπάνιας, όπως η Telmont, γίνονται πιο φιλικοί προς το περιβάλλον με την καλλιέργειά τους, με την ελπίδα να προσελκύσουν πελάτες που έλκονται από τις πράσινες πρωτοβουλίες.
Με πληροφορίες από CNN
ολες οι ειδησεις
- Άννα Διαμαντοπούλου: Υποψήφια για την Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ και για τον Νότιο Τομέα – «Εκεί που είναι οι μεγαλύτερες δυσκολίες»
- Σαββατοκύριακο: 5 απλοί τρόποι για να διώξετε το άγχος της εβδομάδας μέσα σε 48 ώρες
- Πώς να μάθει ο σκύλος να μένει μόνος στο σπίτι – Τα σωστά βήματα για να αποφύγετε άγχος και καταστροφές
- Patchwork οικογένειες: Όταν οι δεσμοί ξαναχτίζονται από την αρχή με αγάπη, χρόνο και νέες ισορροπίες
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr